Hlavní obsah

Deník čerstvého otce - Druhé dítě?

Novinky, Robert Fajman

Jak na Nový rok, tak po celý rok, říká jedno bůh ví čím (ne)podložené přísloví.

Foto: Jana Matějíková

blokové čištění ulic

Článek

Pokud by se měla tato věštba naplnit právě letos a nám, nevím, nevím. Zatímco o svátcích řádilo nachlazení v řadách rodiny a přátel jak mstitel (s píšťalou), nás ušetřilo. Ihned po návratu do přelidněné Prahy zalehla manželka, den na to já a o další den později to samozřejmě chytla i naše drahá Alžbětka.

To nás hned vyléčilo. Meducína. Když se vaše usměvavé sluníčko změní mávnutím proutku (zahryznutím bacila) v smutnou, vzlykající, hořící a apatickou chudinku, hodně to bolí. Myšička. Do úst se nám nepodařilo jí zdárně dopravit žádný tekutý medikament. (Během tisíciny sekundy jsme ho měli, ehm, zpátky i s úroky..) Nezbývalo než sáhnout po čípcích a tak dále.

Naštěstí mrcha bacil nečekaně pláchl stejně rychle jako se nastěhoval a po 48 hodinách nebylo po utrápené holčičce ani vidu. Řehonila se na zapisovatele odběru elektriky jak čertík. Naše plné nosy a chraplavá mluvidla už se nějak doléčí, hlavně že naše zviřátko nestůně!

Druhá věc v Novém roce: co bys řekl, kdybych byla znovu těhotná? Tak tomu říkám dotaz! No co, co, co. Co bych mohl říkat, dvě děti jsou víc než jedno, ale zvládnout bychom to museli. Alespoň bych měl na pár let odpracováno, co se množení týče. Ééé, proč se ptáš drahoušku?

No, já jen, že už jsem to 14 dní nedostala, dí má drahá manželka. Že by?...

Červík se zakousl. Co když to opravdu není jen opožděná menstruace?!

Ne že bych si nedokázal představit situaci, kdy přibude do rodiny, do naší rodiny, druhý prcek. Alžbětce by byl, řekněme, rok a půl. Zvládli to jiní, zvládli bychom to taky. Tuhle mě maminka dvojčat v parku tvrdila, že je snazší starat se o dvojčata stejně stará, než o sourozence, rok, dva od sebe. Ti už mají jiné nároky a tak dále a je to na mnohdy na Bohnice, povídala.  Nelomil bych rukama, nerval si vlasy. Nějak by to šlo, ačkoliv finančně nevím, nevím...

Zpět k onomu přísloví - takže budeme celý rok (ne)těhotnět a nemocnět? Potěš pánbů.

Pointa vás zklame. Ač jsem měl namále, Alžbětka zůstává jedináčkem. Prozatím. Byla to jen opožděná to, no, tamto.

Nicméně, ponouklo mě to k otázce, co si vy myslíte o takovém nejšikovnějším či naopak ne zrovna ideálním věkovém odstupu sourozenců. Co se starostí a péče týče. Co vaše zkušenosti? Není nad info z první ruky!

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám