Hlavní obsah

Chyba, která ženám brání v seznamování

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seznámit se s mužem, který bude splňovat co nejvíce požadavků na potenciálního životního partnera, je snem snad každé ženy. Jenže najít toho pravého nebývá jednoduché. Ženy si navíc poměrně častou chybou své šance při hledání takového muže ještě snižují.

Foto: Profimedia.cz

Když se žena tváří nedostupně, nebo dokonce odmítavě, své šance na seznámení tím dost snižuje.

Článek

Seznamovacích triků, které mají ženám při navazování kontaktu s vysněným idolem pomáhat, existuje celá řada. Každá z dam sází na něco jiného, cíl mají ale všechny společný – uspět.

Veškeré snažení ale může přijít poměrně snadno vniveč. A to, i když je žena velmi pohledná a oblečená například v sexy šatech. Mnohem více než na celkový vzhled totiž při prvním seznamování muži dbají na celkový výraz a řeč těla ženy.

A v tom právě může být onen kámen úrazu. Moderní ženy totiž ze strachu, aby nevypadaly příliš povolně a souhlasící se vším, se tváří, v horším případě i chovají velmi nedobytně.

V srdci tajně touží po romantických chvílích s mužem, kterého už třeba i potkaly, ale svým vlastním chováním naznačují zcela něco jiného, uvádí nedávný průzkum serveru Wing Girl Method, který poskytuje poradenství v oblasti vztahů.

Nejhorší na celé věci je ale to, že si ženy mnohdy ani neuvědomují, jaké negativní emoce či postoj vůči muži vyzařují.

Muž je lovec, ale musí mít motivaci

Když se to tak vezme, seznamování není pro ženy jednoduché. Že nechtějí vypadat takzvaně povolně, je vcelku pochopitelné. I to, že kvůli tomu dělají mnohdy naoko tzv. „drahoty”. Ale je třeba vědět, že nic se nemá přehánět.

Muž jakožto „lovec” sice bude rád, že se bude muset trochu snažit, když se mu ale dlouhodobě jako odezva dostane pouze odmítání, nebo dokonce opovrhující výraz, časem to vzdá. Do duše ženy totiž ještě žádný muž nahlédnout neumí, a tak nezjistí, co žena ve skutečnosti chce, varuje server Woman´s Health magazine.

Pokud naopak vycítí svou šanci a uvidí ze strany ženy byť malou náklonnost, jistě ve svém snažení jen tak nepoleví.

Muži nechtějí být odmítnuti

Více než 55 % mužů v rámci internetového průzkumu uvedlo, že pokud se žena v průběhu seznamování či rozhovoru tváří „rezervovaně”, je to pro ně signálem, že nejspíš nemá zájem. A tak se většina z nich raději stáhne, uvedla Marni Kinrysová, zakladatelka poradenského serveru.

„Muži jednoduše nechtějí být odmítnuti. Když se na ně nějaká žena dívá s úšklebkem nebo opovržením, proč by ji vůbec měli oslovovat?” dodala.

Může se Vám hodit

Takže dámy, pokud máte opravdu zájem, nemusíte se hned muži vrhat kolem krku, ale dejte mu to alespoň trochu najevo. Slušná konverzace s mužem přeci neznamená, že s ním hned skočíte do postele. Strávíte příjemný večer, seznámíte se s někým novým, a co vy víte, třeba to zrovna bude ten pravý.

Reklama

Související témata:

Související články

První dojem je při seznamování důležitý

Udělat dobrý dojem na někoho nového je nedílnou součástí života. Potýkáme se s tím v zaměstnání, při seznamování s novými kamarády i v partnerských vztazích....

Výběr článků

Načítám