Hlavní obsah

Chování, které muži považují za projev slabosti

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doby, kdy byly určité činnosti pouze ženskou nebo jen mužskou doménou, jsou již dávnou minulostí. Zatímco ženy posilují své sebevědomí zvládáním dříve typicky mužských úkolů, muži mnohé „ženské” odmítají, a rozhodně ne kvůli náročnosti. Spíše proto, že by mohli vypadat jako slaboši.

Foto: Profimedia.cz

Pomoc v kuchyni je stále pro některé muže úkolem, který ohrožuje jejich mužnost.

Článek

Skvělé sportovní výkony, vysoké manažerské pozice, ale i výměna žárovky nebo pneumatiky u auta už dávno nejsou prostorem pouze pro muže. Ženy stále častěji dokazují, že stačí na mnohé profese a činnosti stejně jako pánové tvorstva.

A zatímco je za to na jedné straně muži chválí a většinou jsou rádi, na tu druhou se ale rozhodně nehrnou do činností, které jsou pro ženy již dlouhá léta běžnou rutinou. Podobné to je i s některými citovými projevy. Utrpěla by totiž jejich mužnost a možná i ego. Některé věci, které by podle žen mohli muži vykonávat častěji, případně chování, za které se nemusí stydět, přinesl server Women´s Health magazine.

Vaření 

Bývaly doby, kdy muž do kuchyně nevstoupil, a vaření bylo čistě ženskou záležitostí. A jak to tak vypadá, někteří moderní muži se tohoto nepsaného pravidla drží dodnes. A to přestože je známo, že jsou lepší kuchaři než ženy.

Přitom z hlediska vztahu je ochota uvařit občas něco dobrého u muže velkou předností, které si ženy cení.

Slzy

Slzy jsou pro mnohé lidi projevem slabosti. U žen je muži ještě tolerují a pohled na plačící ženu v nich vyvolává dokonce potřebu ji ochraňovat. U sebe ale k ničemu takovému prostor nedají. Byla by to ukázka vlastního selhání.

Vřelý vztah s dětmi 

Založení rodiny je pro muže stejně důležité jako pro ženy. V přístupu k vlastním dětem už ale nevyznávají někteří stejný přístup jako ženy. Otec s dětmi na pískovišti, v dětském centru nebo na kolotoči stále není běžnou záležitostí. I tady ale platí, že vřelý rodinný přístup k dětem ženám velmi imponuje.

Zájem o ženská témata

Nejedna žena by docenila, kdyby se mohla alespoň občas s partnerem pobavit i o tématech či záležitostech, které jsou opravdu spíše ženskou doménou. A je jedno, jestli jde o oblíbené seriály, módu nebo celebrity. Zájem o podobnou konverzaci ji rozhodně potěší.

Péče o vlastní vzhled 

Částečně nedbalá mužská elegance se u žen nesetkává přímo s odporem, ale rozhodně se to nemá přehánět. Když partnerka vidí, že se muž umí postarat sám o sebe, co se vzhledu a upravenosti týče, přinese to rozhodně více plusových bodů.

Reklama

Související témata:

Související články

Muži a ženy jsou přece jen ze stejné planety

Traduje se, že muži pocházejí z Marsu a ženy z Venuše... Opravdu? Oblíbené tvrzení moderní kultura považuje za pravdivé. Ale nová studie, zveřejněná serverem...

Výběr článků

Načítám