Hlavní obsah

Batole přežilo zcela osamoceno tři týdny

WASHINGTON

Téměř tři týdny vydržela dvouletá holčička v Jacksonville na Floridě sama doma, když se živila kečupem, hořčicí a neuvařenými špagetami. A co jí k tomu vedlo? Její matka byla zrovna ve vězení.

Foto: ZZS MSK

Ilustrační foto

Článek

Otec dítěte Ogden Lee, který je s matkou holčičky Dakeyshou Telitou Leeovou (22) rozvedený, řekl, že se bývalou manželku marně snažil zkontaktovat týdny. Až v neděli večer se ale dozvěděl, že je ve vězení. 

Když ho vyděšený domovník pustil do bytu, našel dcerku ležící ve vaničce a přikrytou ručníkem, jak se dívá na kreslené grotesky v televizi. Byla špinavá a pokrytá uschlým kečupem, řekl Ogden Lee.

Matka propuštěna na kauci

"Chytila se mě a nechtěla mě pustit," uvedl viditelně šťastný otec. "Je to opravdu zázrak, že byla v tak dobrém stavu. Nevím, jak se jí to podařilo." Podle něj si holčička tahala do matčiny ložnice, kde sama tři týdny hospodařila, potraviny a hračky.

Batole zůstalo samo doma poté, co matka byla 10. září uvězněna za napadení a drobné krádeže. Nyní jí nově kvůli tomu, že o dítěti nikomu neřekla, přibylo obvinění ze zanedbávání péče o svěřenou osobu. V úterý byla krkavčí matka po zaplacení kauce ve výši dvaceti tisíc dolarů (asi 600 tis. Kč) propuštěna na svobodu.

Holčička se zotavuje z podvýživy ve Wolfsonově dětské nemocnici a je v dobrém stavu.

Reklama

Výběr článků

Načítám