Hlavní obsah

Barva, která dělá ženy přitažlivějšími a muže agresivnějšími

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mohou mít barvy vliv na lidský mozek? Bezpochyby, tvrdí podle nové studie antropologové. Po tomto zjištění se také zaměřili na to, jak s ním počítat a že se dá s takovou barvou i snadno manipulovat, neboť v mužích vyvolá agresivitu. U obou pohlaví to ale nefunguje stejně.

Foto: Profimedia.cz

Červená dělá ženy přitažlivějšími, v mužích ovšem může vyvolat agresivní chování.

Článek

Jestli se některá z barev jasně pojí se sexualitou, pak je to jistě červená. Jenže u obou pohlaví nefunguje úplně stejně. Zatímco ženy činí velmi přitažlivými a pro muže téměř neodolatelnými, u mužů podtrhuje víc než atraktivitu spíš agresivitu a dominanci. Muž v červené působí naštvaně a příliš diktátorsky.

Foto: Answear, H&M, Bershka

Díky červené jsou ženy přitažlivější.

„Víme, že červená barva má vliv na lidský mozek. Je zakotvena v naší kultuře. Hlavním poselstvím naší studie je, že by lidé měli používat červenou barvu oblečení při různých setkáních a na různých společenských akcích opatrně, především pak při pohovorech. Být vnímán jako agresivní a dominantní může být někde výhoda, ale také velká nevýhoda jinde, třeba u týmové práce si více ceníme důvěryhodnosti a přístupnosti,“ vysvětluje jedna za autorek studie antropoložka Diana Wiedemannová z Durhamské univerzity.

Profesor Rob Barton tvrdí, že červená je také nevhodná barva v kolektivním sportu, neboť podporuje agresivitu hráčů. „Červená je samozřejmě přirozenou barvou tváře u naštvaného a agresivního jedince, takže působí velmi silně na základní instinkty, proto je tak mocná,“ dodává profesor Barton z Durhamu.

Foto: F&F, Reserved, Zara

Tmavě červenou mohou ženy nosit hned na několik způsobů. Obléknout se dá v podobě kalhot, topu, ale i muži velmi ceněného, spodního prádla.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám