Hlavní obsah

Nedostatek sexu může u ženy způsobit vaginální atrofii

Sex má velký vliv jak na naši fyzickou stránku, tak na tu duševní. Jeho nedostatek se u žen projevuje tak, že může dojít k vaginální atrofii, vysoušení tkáně a dalším nepříjemnostem. Řešení je přitom jednoduché. Masturbace. Pravidelné orgasmy totiž pomáhají udržovat vaginální tkáň zdravou a snižují výskyt zánětů.

Foto: Profimedia.cz

Intimní problémy se ženy stydí řešit.

Článek

Vaginální atrofie nebo vysychání sliznice je běžná porucha, která postihuje většinu žen v určité fázi života, kdy neprovozují sex. Symptomy zahrnují výtok, pálení, svědění, potíže s močením a bolesti během sexu. Řešení těchto problémů je ale poměrně příjemné. Pravidelné orgasmy totiž pomáhají udržet zdravou vaginální tkáň. Pak je méně pravděpodobné, že dojde k zánětu nebo ztenčení či vyschnutí tkáně.

Sex s partnerem nebo masturbace také zlepšuje tok krve do intimní oblasti, což vede k většímu přísunu kyslíku, který se dostane do pochvy a tím posiluje její tkáň.

Mějte vztah se sebou

Lidé často říkají, že nemají sex, protože nemají žádný vztah. To je ale omyl. Zdravý sexuální život totiž můžete mít i sama. Stačí se naučit poslouchat své tělo a nezanevřít na masturbaci.

Sexuální terapeutka Louise Mazantiová doporučuje ženám nebo jejich partnerům masáž vaginální tkáně, aby se zlepšil průtok krve a její pružnost, což vede celkově k lepšímu genitálnímu zdraví. Větší průtok krve je navíc potřeba ke zvýšení přísunu kyslíku v intimní oblasti, což pomáhá eliminovat toxiny spojené s vaginální atrofií.

Orgasmus zvyšuje zdraví

Kromě fyzického zdraví pomáhají pravidelné orgasmy také zvýšit duševní pohodu tím, že snižují riziko deprese a činí ženu sexuálně přitažlivou. Podle DailyMailu navíc nedávný výzkum dokázal, že sex jednou týdně zpomaluje u žen proces stárnutí.

Reklama

Výběr článků

Načítám