Hlavní obsah

Když se ze sexu stane zbraň

Novinky, bok

Sex je podstatnou součástí partnerského života. Ve chvílích, kdy se partneři hádají a mají mezi sebou rozepře, je vcelku normální, že jde vzájemná intimita na chvíli stranou. Mnohem závažnější situace nastává, pokud se ze sexu, respektive jeho absence, stane cílená zbraň k potrestání protějšku.

Foto: Profimedia.cz

Když jeden z partnerů začne absencí sexu trestat druhého, může to ve vztahu napáchat nenapravitelné škody.

Článek

Možná vás napadne, proč by se vůbec někdo chtěl vzdát vlastního potěšení, jen aby potrestal svého partnera. Jaký z toho bude mít užitek? Odpověď je jednoduchá, žádný. V danou chvíli člověk zkratově jedná a celkové následky, které z toho mohou vyplynout, jednoduše ignoruje.

Začátky hlubšího problému ve vztahu přitom bývají pozvolné. Nedostatek komunikace, dlouhá pracovní doba jednoho z partnerů, trávení času s přáteli na úkor partnera, to vše je základ, který poskytuje druhému důvody, proč se držet zpátky, varuje server Eligible magazine.

Nemáš na mě čas? Nebude sex 

Z jednoho týdne, kdy bude jeden z dvojice záměrně odmítat sex, se stanou dva, uplyne měsíc a sex je stále na vedlejší koleji. V tu chvíli si možná druhý z partnerů začne uvědomovat, že je něco špatně.

Nastane čas, kdy se vzájemná komunikace dostane opět do popředí, možná se dostaví i lepší pocit z kvality vztahu. Po tělesné stránce to ale stejné rozhodně není. Ze sexu se stane něco, k čemu je třeba se stále více přemáhat. Okamžiků, kdy člověka přepadne vlna čisté vášně a touhy, je stále méně.

V tu chvíli jsou partneři postaveni před vzájemné rozhodnutí. Naučit se opět si užívat sex a posílit vzájemnou intimitu ve vztahu, nebo si připustit, že už toho bylo dost.

Jak vztah zachránit

I když se ten z partnerů, který sex dříve záměrně odmítal, pokusí o smír, nemusí to znamenat, že k němu dojde. V závislosti na době, po kterou byl sex mimo hru, totiž 'trestaný' partner nemusí dotyčnému tak rychle odpustit, jak by si strůjce přál. A to přestože možná dotyčný měl na začátku plné právo být naštvaný.

Řešení existuje, nebude to ale nijak lehké. Vyžaduje plné zapojení obou partnerů. Na prvním místě je třeba si vyříkat příčinu celé situace. Mluvit otevřeně a bez obav, stejně tak je třeba vyslechnout toho druhého bez jakéhokoli souzení. Dalším bodem je dostatek času jeden na druhého. Na škodu rozhodně není vzpomenout si, kvůli čemu se do sebe partneři zamilovali, co je k sobě na začátku vztahu přitahovalo.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak se chovat v novém vztahu

Někteří lidé do nového roku vstoupí s předsevzetím, jiným se podaří si najít nového partnera. Začátky vztahu jsou vždy krásné, nicméně je dobré si, bez ohledu...

Výběr článků

Načítám