Hlavní obsah

Dokonalý sex není zárukou kvalitního vztahu

Novinky, das

Sex ve vztahu hraje velmi důležitou roli, ale ne tu hlavní. A to zejména v počátcích vztahu. Zamilovanost a dokonalý sex jsou jedna věc, ale pokud k tomu po čase nepřibydou i další věci a zůstane právě jen sex, pak je to pro kvalitní a spokojený vztah strašně málo.

Foto: Profimedia.cz

Sexuální přitažlivost o druhém neprozrazuje, jaký skutečně je.

Článek

„Sexuální přitažlivost o druhém jednoduše neprozrazuje, jaký skutečně je. Dost často se stává, že si tak milenci po čase nejen přestanou rozumět, ale třeba se sami sobě i líbit. Sex sice ještě chvilku poté může fungovat jako stmelovač, při němž milenci aspoň na chvíli zapomenou na vzájemné spory, ale nic netrvá věčně,” vysvětluje na svém blogu kouč David Soto.

I když zcela nezmizí vzájemná vášeň, časem se přestane sex stávat prioritou. Jakmile přijde na mysl společná budoucnost a děti, vše může být ztraceno.

V tento okamžik si partneři nejčastěji uvědomí, že díky vášni si sice mohou pořídit děti, ale už ne to, co činí rodinu šťastnou a spokojenou a co utvoří dítěti to nejlepší zázemí.

V lepším případě si to milenci uvědomí ještě předtím, než si pořídí dítě, v horším si to uvědomí alespoň jeden z nich. V každém případě až po narození dětí a společné výchově se ukazují pravé charaktery. Pokud se ale partneři nedokážou shodnout a dohodnout již předtím, těžko naleznou konsenzus poté.

Někdy je lepší se k dobrému sexu propracovat

Skvělé milování není automatické a nikdy není záruka, že bude fungovat celý život a nedá téměř žádnou práci. Naopak, milování bývá někdy pracné a vůbec ne samozřejmé, vyžaduje úsilí.

Pokud partneři vydrží a překlenou určité překážky, pak se to velmi pozitivně odráží i na jejich vztazích.

Reklama

Související témata:

Související články

Ženský orgasmus je evoluční přežitek

Každá po něm touží, ale ne všechny ho dosáhnou. Některým se to nepoštěstí nikdy v životě, mnohé ho předstírají, jiné se to naučí a další ani nepotřebují...

Výběr článků

Načítám