Hlavní obsah

S jakými muži není radno ztrácet čas

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tisíce žen stále hledají dokonalého partnera. Při svých snahách často mohou narazit i na muže, kteří se představě šťastného a spokojeného partnerství zcela vymykají.

Foto: Profimedia.cz

Hledání partnera pro život není vždy úplně snadný úkol. Je několik typů mužů, kteří jsou naprosto nevhodnými kandidáty.

Článek

Proutník

To je muž, který je doslova odborníkem na střídání vztahu za vztahem. To tedy v překladu znamená, že rozhodně nemá v úmyslu se v nejbližší době ženit. Znamení pro vás? Pokud s takovým mužem nemáte v plánu jen vyplnit svůj volný čas, nevažte se na něj.

Poznáte jej podle toho, že umí sice mluvit a naslibovat hory doly, ale ve skutečnosti, jak se říká „skutek utek“. Neberte jej proto příliš vážně a raději pokračujte v hledání někoho, kdo je svolný s vidinou svatby a rodiny.

Notorický lhář

Tento typ muže se chová přesně naopak, než by většina žen chtěla. A žádná omluva mu není cizí. Neváhá porušit sliby, změnit nebo zcela zrušit vaše plány. V některých případech může ale i ublížit a zranit.

Může se také stát, pokud na něj vyrukujete s tím, aby si uvědomil, že je jeho chování nevhodné, že vždy bude mít v rukávu nějakou záminku nebo výmluvu, proč se zrovna chová tak, jak se chová.

Nebuďte překvapená, pokud zjistíte, že flirtuje s vašimi kamarádkami, nebo se svěří vašim společným kamarádům, že by preferoval, abyste trochu zhubla, nebo změnila šatník. Hned další den při konfrontaci se samozřejmě omluví. Bohužel takové chování v dlouhodobém horizontu omlouvat nejde.

Dáreček

Ženy milují dárky. A co teprve, když je dostávají od mužů. A toho jsou si vědomi někteří muži, kteří ženy namísto slibů o společné budoucnosti chlácholí nejrůznějšími dárky.

Čímpak se snaží muž nahradit stále chybějící snubní prsten, a je vůbec jeho chování ještě upřímné? Bezpochyby se dá těžko odolat darovaným šperkům, parfémům a jiným darům, nicméně co naplat, když ten hlavní „dárek“ stále nepřichází?

Porovnávač

Tento typ mužů má až chorobnou touhu stále porovnávat. A to s tou nejméně oblíbenou bytostí, o které ženy chtějí slyšet, a to sice s bývalou přítelkyní. Žádná dáma si nezaslouží tento druh vztahu a málokterá chce slýchat o jiné ženě od muže, se kterým očekává společnou budoucnost.

Pokud nezaberou ani nejrůznější prosby, aby muž přestal o své ex mluvit, nezměníte ho. V tomto případě je více než vhodné ze vztahu odejít a najít si někoho, kdo vás přijme takovou, jaká jste, a nebude vyžadovat vlastnosti někoho jiného.

Životní manažer

Takoví muži vás zřejmě uchvátí svou pozorností. Postupně ale zjistíte, že je jejich starost přehnaná, místy až chorobná. Budou chtít vědět, kam a s kým jdete, co máte k obědu, kdo vám píše, volá, nebo jak vypadají vaši kolegové.

V některých případech to může zajít do extrému, kdy se vás budou snažit izolovat od společnosti. Takový muž se až paranoidně bojí, že o ženu svého života přijde. Jeho problém tkví v hlavě a horko těžko se s tím dá bez odborné pomoci něco dělat.

Je nutné si uvědomit, jestli je pro vás přijatelné žít s takovou osobou po zbytek svého života. Být sledován a kritizován si totiž nepřeje nikdo, navíc to člověku hodně ubližuje. A takové vztahy málokdy končí dobře.

Alkoholik

Někteří muži mají kromě krásných žen slabost také pro alkohol. Nevěřte mu, pokud říká, že je společenský pijan, nezobejte mu z ruky, pokud tvrdí, že alkohol potřebuje pro uvolnění. Zapojte selský rozum a instinkt.

Pokud svůj čas raději tráví s panákem v ruce na baru, s cigaretou a svými kamarády po boku místo toho, aby si užívat vaší intimní přítomnosti, něco je špatně. Stačí několik málo týdnů a rozumný člověk pozná rozdíl mezi alkoholikem a člověkem, který alkohol bere jen a pouze jako formu zábavy.

Od takového ruce pryč, s alkoholismem se těžko bojuje a o to hůř v případě, kdy o sobě člověk tvrdí, že s alkoholem problémy nemá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám