Hlavní obsah

Známka plodnosti, za kterou se ženy nemusí stydět

Novinky, bok

Červenání je u lidí spojováno se silnými emocemi. Je patrnější převážně u žen, u kterých ale není jen projevem stydlivosti nebo bláznivé zamilovanosti. Krásně růžové nebo načervenalé tváře totiž podle vědců také prozrazují, že je žena v plodném věku. Rozhodně se tak za tento projev nemusí ženy stydět.

Foto: Profimedia.cz

Červené tváře mohou podle nejnovějšího zjištění poukazovat na ženinu plodnost. Čím více hormonu, který s plodností souvisí, tím červenější tváře může žena mít.

Článek

Čím růžovější tváře, tím atraktivnější jsou ženy pro opačné pohlaví. Alespoň tak usuzují vědci podle výsledků nedávné studie. Za červenější pokožkou v oblasti tváří podle nejnovějších zjištění stojí sexuální hormon estradiol, který podporuje plodnost, upozorňuje Dailymail.

Červené tváře tak naznačují, že tohoto hormonu má žena v těle dostatek a je tak v plodném věku. Vedlejším účinkem jeho přítomnosti v těle je také rozšiřování cév, s čímž souvisí i lepší prokrvování.

„Změny v obličejovém zabarvení přímo souvisí s plodností žen. Hormon estradiol zvyšuje průtok krve v krevních cévách v blízkosti povrchu kůže, což se projeví finálně větším zarudnutím v dané oblasti,” potvrzuje výsledky průzkumu vedoucí studie, profesor Benedict Jones z Glasgow University.

Množství estradiolu se u žen mění v průběhu menstruačního cyklu. Při ovulaci jsou hodnoty nejvyšší. Po menopauze jeho hodnoty výrazně klesají.

Růžová a červená jako barva lásky a plodnosti 

Růžová a červená barva nemá u žen ale spojitost jen s červenáním. Podle dřívějších zjištění ženy preferují také více červené a růžové barvy na oblečení, a to opět v průběhu plodné fáze svého měsíčního cyklu.

To ale stále ještě není vše. Spojitost mezi plodností a červenáním může také podle některých lidí naznačovat, proč je právě červená a růžová barvou lásky, ale také valentýnským oblíbeným odstínem na dárky, případně často volitelnou barvou pro svůdné spodní prádlo.

Pokud se i přesto nechcete tolik červenat, tak se podívejte na rady jak se zbavit červenání na Stream.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám