Hlavní obsah

Několik tipů, jak zůstat žádoucí i v dlouhodobém vztahu

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bojíte se zevšednění vztahu a toho, že pro svého muže snů již nebudete milenkou, ale pouhou ženou, se kterou sdílí domácnost? Pak právě pro vás sepsaly svá rady Julienne Davisová a Megan Aranaová v knize Každodenní zvyky, které z vás udělají stále žádoucí. Připravili jsme pro vás ty nejdůležitější z nich.

Foto: Profimedia.cz

Žena by měla svého muže neustále něčím překvapovat.

Článek

Zapomeňte na slaďoučké přezdívky

Chcete-li, aby se do vašeho vztahu opět vrátila vášeň a touha, zapomeňte na zdrobněliny  a oslovení ve stylu - miláčku, zlatíčko, medvídku, plyšáčku, broučku, prdelko, kastrůlku apod.

Proč? Podle odborníků se tyto roztomilé přezdívky hodí pro šestileté děti či domácího miláčka, ale rozhodně ne pro dospělého muže ve vaší posteli.

Takové oslovení ho možná rozněžní, ovšem se sexuální vášní to nebude mít rozhodně nic společného.

K oživení jiskření mezi vámi a partnerem, je zapotřebí oslovovat muže jeho vlastním jménem, přesně tak jako na počátku vztahu.

Argumentujte

Dostatek argumentování může být pro vášnivý vztah skutečně velmi důležitý. Jakmile se ženy uchýlí příliš ke kompromisům a ústupkům a začnou plnit pouze úkoly, stávají se z nich pouhé figurky, se kterými lze prožít sice pohodový život, ale rozhodně ne vášnivý.

K vášni totiž patří i hádky, intriky a frustrace s tím spjaté. Protože žít vedle člověka, který má stejný vkus, názor i potřeby, je časem prostě nudné.

Muži mají neustálé tendence dobývat a o něco bojovat. Proto, jsou tolik fascinováni ženami, jež nemají přečtené a tedy dopředu neví, jak na danou věc či situaci budou reagovat.

Čím více žena zůstane sama sebou a nebude se mužům přizpůsobovat, tím větší má šanci, že sexuální touha mezi ní a partnerem hned tak nevyhoří.

Každá žena by si tedy jednou za čas měla udělat takový malý test, ve kterém si zodpoví, zda to co říká a po čem touží, jsou skutečně její sny a ne jen přání partnera. Pokud se jedná víceméně o přání partnera, pak by měla jednoznačně své názory přehodnotit.

Občas vypněte televizi

Je až s podivem, kolik párů televizi používá jako únik od řešení svých problémů. Ponoření do zábavných pořadů, romantických filmů či reality show, zapomínají na svůj vlastní život, vztahy a časem i sexuální život.

Pokud do vztahu chcete vrátit vzrušení, pak je dobré i část volného času trávit jako pár. Například pozvat pár přátel na večeři, zajít si zahrát nějaký sport či jen společenskou hru. Tyto aktivity mohou párům pomoci vnést čerstvý vzduch nejen do ložnice.

Mít neustále čím druhého překvapit

Je jedno zda se jedná o bonboniéru nebo nový parfém, v každém případě i malé překvapení týdně se počítá. Cokoliv, co druhému vžene úsměv do tváře, vzbuzuje pozitivní energii.

Překvapením ale může být i masáž, dobrá večeře, nové spodní prádlo či neobvyklá sexuální poloha či místo pro milování. Nemusí jít o nic šokujícího, ale rozhodně příjemného.

Šaty dělají člověka

Jestli ženy dělají nějakou chybu, pak tím, jak se oblékají na doma. Často volí oděv sice pohodlný, ovšem pro muže doslova antikoncepční. Pokud o sebe žena dbá i když je doma, je to znamení toho, že ji na muži prostě záleží.

To samé ale platí i mužů. Pokud i na vás působí doslova odpudivě, v čem doma chodí, pak udělejte jednoduchou věc, kupte mu k tomuto účelu něco nového, dle svých představ.

Nezapomínejte na zájmy

I když máte pocit, že jste spolu jen velmi zřídka, nikdy neupřednostňujte čas s partnerem před svými zájmy. Mnoho žen má tendence po nalezení partnera zapomenout nejen na kamarádky, ale i své zájmy. Jenže právě oddělené koníčky vztahu doslova prospívají.

Žádný muž by si neměl být ženou nikdy stoprocentně jistý. Jakmile se tak stane, přestane být pro něj žena atraktivní a velmi snadno podlehne svodům jiných žen. Nejistota naopak vzbuzuje u mužů zájem.

Ženy by si měly uvědomit, že jejich partner není jejich druhé já, ale součást, která je pouze doplňuje.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám