Hlavní obsah

VIDEO: Roštěnky po italsku

Novinky, Jitka Zavadilová

Komerční článek - Italskou kuchyni si mnozí spojujeme s pizzou, těstovinami mnoha tvarů a s různými omáčkami, sýry, rybami a plody moře, ale samozřejmě i zákusky, nad nimiž oči přecházejí. Kdybychom ale tuto představu sdělili Italům, ti citlivější by se urazili, jak málo známe jejich speciality, a ostatní by nám vysvětlili, že jejich kuchyně nezapomíná ani na maso.

Článek

A to – třeba jako v našem případě – kombinuje s ingrediencemi a chutěmi, které máme na italské kuchyni tak rádi: se sýrem, smetanou, zeleninou a nenahraditelným olivovým olejem.

Navíc jsou právě roštěnky po italsku tou správnou volbou, chcete-li připravit výbornou a rychlou večeři zároveň. Nezaberou totiž moc času a jsou zajímavou alternativou občas už příliš ohraným těstovinám, ať s jakkoli originální nebo naopak typickou italskou omáčkou.

Ingredience (na 4 porce):

800 g roštěnce

800 g roštěnce1 menší lilek

800 g roštěnce1 menší lilek300 ml smetany ke šlehání

800 g roštěnce1 menší lilek300 ml smetany ke šlehání100 g černých oliv

800 g roštěnce1 menší lilek300 ml smetany ke šlehání100 g černých oliv200 g parmezánu

800 g roštěnce1 menší lilek300 ml smetany ke šlehání100 g černých oliv200 g parmezánuolivový olej

800 g roštěnce1 menší lilek300 ml smetany ke šlehání100 g černých oliv200 g parmezánuolivový olej černý pepř

sůl

Příloha: 1 balení McCain 1-2-3 Hranolky Vlnky

Příprava:

Nejdříve nakrájíme lilek na tenké plátky (maximálně půl centimetru), osolíme a necháme asi půl hodiny vypotit. Maso naporcujeme na 8 plátků (po cca 100 g), lehce naklepeme, potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a necháme chvilku odležet. Olivy nakrájíme na tenká kolečka a parmezán najemno nastrouháme. Troubu rozehřejeme na 200°C.

Maso prudce osmahneme z obou stran na pánvi vytřené olejem a poklademe do zapékací mísy (k dosažení skvělého efektu je ideální použít na každou porci zvlášť jinou zapékací misku). Na maso poté rozložíme osušené plátky lilku a vše zalijeme smetanou a zasypeme parmezánem a kolečky oliv. Zapékáme asi 15 minut.

K tomuto receptu se svou rychlostí i chutí, která dotvoří celkový dojem, dobře hodí McCan 1-2-3 Hranolky Vlnky. Nejenže skvěle chutnají, mají i vtipný tvar, který spolu s roštěnkami po italsku potvrdí, že zdaleka nezáleží jen na tom, co jíte, ale také na tom, jak jídlo působí esteticky. Tentokrát oceníte nejen to, že hranolky připravíte již v rozehřáté troubě, ale i fakt, že neobsahují žádné konzervační látky a obsahují rostlinný olej s nenasycenými mastnými kyselinami, které jsou zdraví prospěšné. Možná vás to u hranolek překvapí, ale je to tak. Pamatujte však, že vlnkovité hranolky nepatří na pánev, ale do trouby. Teprve tak je „nezkazíte“ třeba přepáleným tukem.

Výběr článků

Načítám