Hlavní obsah

Zimní inspirace z hlavního města módy. Svůdnost střídá smysl pro styling

Novinky, ema

Druhé největší italské město Milán je právem považováno za jedno z hlavních měst módy. Sídlí zde totiž mnoho vlajkových obchodů nejznámějších značek, které udávají celosvětové trendy.

Foto: Profimedia.cz

Proužky, kam se podíváš. V Miláně se potisků a vzorů vážně nebojí.

Článek

A od koho jiného načerpat módní dávku inspirace, než od žen, které se v módním epicentru vyskytují od malička - od rodilých Italek. Těm se rozhodně cit pro kombinace a styl nedá upřít.

Ač na některé dámy v našich zeměpisných šířkách mohou jejich outfity působit poněkud přehnaně, nevhodně a nepochopitelně, ve skutečnosti dodržují a někdy i udávají aktuální trendy.

Foto: Profimedia.cz

Ani o barvy není nouze

Co se týče barev, v tom jsme rozhodně pozadu. Jak můžete vidět na fotografiích, v Miláně se barev nebojí. A to ani tehdy, když má být celek seskládaný pouze z jednoho odstínu.

Výjimkou nejsou kombinace žluté a černé, některé dámy se nebojí na ulici vyjít ve výrazné červené. Co se hodně nosí a pro co také spousta lidí stále nemá pochopení, jsou výrazné sportovní ponožky.

Foto: Profimedia.cz

Milánu se ne nadarmo říká město módy

Italky se nebojí velkých střihů, pompézních motivů, zvířecích potisků, ani experimentování.

Zatímco k nám pořádně ještě nedorazily ani džíny s vysokým pasem, úzkým střihem a délkou do půli lýtek, ženy v Miláně skórují s dlouhými šaty a kozačkami. U nás je tato kombinace k vidění povětšinou hlavně s džínami, anebo sukní. Málokdy se ale vysoké boty skrývají pod sukní.

Skvěle vypadá také kombinace vzorů s výraznými barvami. Například volné palazzo kalhoty s dlouhými, tmavě fialovými šaty.

Foto: Profimedia.cz

Nevyhýbejte se netradičním kombinacím

Kabát s kohoutí stopou, netradiční střihy, řešení, anebo móda, kterou pamatujeme ještě z dob našich babiček. Ano, retro je zpět, a to ve všech podobách. Italky se nebojí tradičních vzorů, velkých střihů, které si, co se týče siluety, nelámou s ničím hlavu. Naopak.

Trendy není ukázat křivky, nebo na ně upozorňovat, ale umět si pohrát s módou a jejími rozmanitými podobami. Lacinost vystřídala smyslnost, a to ne v podobě odhalené kůže, ale citu pro detail.

Foto: Profimedia.cz

Místo kabátů se nosí oversized bundy a parky

Bombery, kam se podíváš. Společně s vymizením trendu líbivosti a nastolením nevyhraněných pravidel ve světě módy se objevují androgynní, unisexové kousky, například dnes tolik oblíbené bombery a parky. Ty se nosí především ke kalhotám a pánskému stylu celkově.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám