Hlavní obsah

Ženy stráví nakupováním až tři roky svého života

Novinky, Dana Sokolová

Ženy a nakupování k sobě prostě neodmyslitelně patří. Bohužel většinu z nich to stojí nejen spoustu peněz, ale i času. Podle posledního průzkumu ženy stráví nákupy až tři roky svého života. Prohlížení a nakupování módních věciček přitom sebere stejný díl času jako nákupy jídla a praktických věcí pro celou rodinu.

Foto: Profimedia.cz

Ženy většinou nakupují nejen pro sebe, ale i pro celou rodinu.

Článek

Za jeden rok žena navštíví průměrně 84krát obchod s potravinami a stráví zde 94 hodin a 55 minut. Tento čas ji postačí k tomu, aby obstarala potřeby celé rodiny.

30krát za rok pak žena zajde do obchodů za účelem nákupu oděvů a stráví zde v průměru 100 hodin a 48 minut.

Pokud však k tomu přidáte ještě nákup obuvi a doplňků či jen čas strávený prohlížením výloh, pak v životě žena stráví nakupováním módy až 25 184 hodin a 53 minut.

Móda tak hraje v životě ženy skutečně velmi důležitou roli. Samozřejmě všechny ženy nejsou stejné, přesto jsou tato čísla skutečně velmi zajímavá.

Ženy nakupují i pro rodinu

Průzkumu se zúčastnilo 2000 žen, které se v průměru ročně vydaly na 301 individuálních nákupů a strávily v obchodech 399 hodin a 46 minut. Za 63 let to je tedy celkem 2 roky a deset měsíců.

Přestože jsou tato čísla skutečně velmi obrovská, jen málokdo si uvědomuje, že velmi často žena tyto nákupy neabsolvuje jen kvůli sobě, ale většinou i kvůli celé rodině. Ženy totiž často nakupují oblečení nejen samy pro sebe, ale také pro své děti i partnery.

"Mnozí si myslí, že ženy tráví v obchodech z velké části čas jen kvůli sobě a svému oblečení, ale ve skutečnosti ženy obstarávají potřeby celé rodiny a to zrovna není lehký úkol," upozorňuje pro Daily Mail mluvčí společnosti OnePoll, která průzkum provedla.

Reklama

Související témata:

Související články

Utrácení způsobuje stejnou euforii jako droga

Utrácení peněz je jako droga, neboť stimuluje stejná centra v mozku, která mají co do činění s některými druhy závislostí. Zjistili to němečtí vědci pomocí...

Výběr článků

Načítám