Hlavní obsah

Ženy si pamatují své první boty více než první polibek

Novinky, Jakub Kynčl

Více než 92 procent žen si pamatuje první boty, které si koupily za své vydělané peníze. Naproti tomu méně než dvě třetiny z nich si vybaví jméno svého protějšku, kterému daly jako prvnímu polibek. Za studií stojí britský portál Tszuji prodávající úložné prostory pro boty.

Foto: Profimedia.cz

Nákupní vášni nových a nových bot podléhá naprostá většina žen. Ilustrační foto

Článek

Neuvěřitelných 96 procent žen ve studii uvedlo, že litují vyhození některých ze svých bot. Kuriózním porovnáním je, že jen 15 procent žen cítí lítost, když se rozejdou s přítelem. Ve studii bylo dotázáno více než 1000 žen, kterých se autor tázal zejména na jejich vztah k botám v porovnání ke vztahům s partnery.

Odborníci uvedli, že důvod, proč si ženy lépe vybavují informace o svých botách než o partnerech, vyplývá z jejich výjimečného vztahu k botám, který má většina z nich od přírody. Naprostá většina z nich si totiž libuje ve vybírání nových a nových bot, zatímco kapacita botníku mnohdy už dlouho nedokáže držet tempo s jejich vášní.

Velké množství žen si kupuje boty pro různé speciální příležitosti, jako je například svatba. Ovšem někdy postačí i velký večírek či narozeniny. A k nechuti jejich partnerů si pak ze svých starých bot tvoří obří kolekce, kterých se nechtějí za žádných okolností zbavit pro případ, že by se některé z těch bot "ještě někdy hodily".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám