Hlavní obsah

Ženy mají čím dál větší poprsí

LONDÝN

Prostý pohled na to, jaké podprsenky se prodávaly a prodávají nyní, ukazuje, že ženy mají větší prsa než dříve. Podle tvrzení jednoho z největších britských obchodních domů stojí za zvýšenou poptávkou po podprsenkách větších velikostí i popularita prsních implantátů. I celkově se však prodej podprsenek zvýšil.

Článek

Sharon Webbová, která pro obchodní dům Debenhams nakupuje podprsenky větších velikostí, říká: "Je jasné, že Velká Británie vstupuje do věku větších poprsí. Část nárůstu je sice důsledkem špatného měření objemu v minulosti - naše výzkumy ukazují, že ženy mají často o jedno až dvě čísla větší ňadra, než si myslí."

Ženy se podle Webbové také dávají měřit častěji s přibývajícími lety a berou v potaz to, že se jejich tělo mění vlivem těhotenství, věku i přibírání na váze.

"Nedá se ale pochybovat ani o tom, že na průměrnou velikost poprsí má značný vliv rostoucí popularita operací za účelem zvětšení prsů. Někdy je vidět zcela jasně, že si klientka dala operativně pomoct, protože poměr mezi jejím obvodem zad a poprsím se najednou dosti dramaticky změní," dodává Webbová.

Jak uvádí list Metro, podprsenky s košíčky velikosti D a více teď tvoří přes 63 procent všech podprsenek, které obchodní dům prodá. Průměrná velikost se posunula z 80C na 85D a čím dál více zákaznic se ptá po velikostech G, H i větších.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám