Hlavní obsah

Z WC až k oltáři aneb Prohlédněte si šaty z toaletního papíru

Novinky, lin

Toaletní papír má v každé domácnosti nepřeberné množství využití. Asi jen málokoho by ale napadlo z něj vytvořit svatební šaty. Přesto se tomu tak někde děje. V Americe se 30. září odehrál v pořadí již patnáctý ročník soutěže o nejkrásnější svatební róbu, která je vyrobena z tohoto užitkového materiálu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Podívejte se na troje nejhezčí svatební šaty z toaletního papíruVideo: CHARM WEDDINGS, Reuters

 
Článek

Porota vybírala z více než 1500 modelů. Vítěznými šaty se nakonec staly ty od dvaačtyřicetileté autorky Mimozy Haskaové původem z Albánie.

„Celé šaty jsou háčkované, a proto i lehce průhledné,“ uvedla Haskaová pro agenturu Reuters a dodala, že techniku háčkování se naučila od své matky a háčkuje pokaždé, když se jí zasteskne po rodné zemi.

Střih šatů připomíná ocas mořské panny. Mají dlouhou vlečku a jsou zdobeny uháčkovanými růžemi. Na jejich výrobu bylo použito celkem 48 dvojitých rolí toaletního papíru a samotná výroba trvala déle než 400 hodin.

Pravidla soutěže navíc velí, že soutěžící musejí použít jeden druh toaletního papíru a mohou při samotné tvorbě používat pouze lepidlo, žádný jiný spojovací materiál.

„Žádné knoflíky, zipy ani nic podobného,“ říká spoluzakladatelka soutěže Laura Gawnová pro Reuters. Při dodržení všech pravidel pak vítěz získá téměř čtvrt milionu korun.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám