Hlavní obsah

Vyměňte sako za kimono, v létě je v něm příjemněji

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kimona mají důležitou roli, kterou v šatnících prozatím hrály jen doplňky. Totiž udělat z obyčejného a běžného outfitu něco nového, hravého a neobvyklého. Ačkoliv se může zdát, že jde o omyl, a to zejména díky jejich netradičnímu názvu, opak je pravdou. Kimona si díky jejich nezvyklému pojetí a velmi širokému spektru barev i stylů oblíbila spousta žen.

Foto: Profimedia.cz

Zkuste zábavné kimono.

Článek

Kimona jsou, jak je zřejmé už podle názvu, inspirována tradičním japonským oděvem. V módním průmyslu ovšem prošla pár úpravami, aby byla ideální na celodenní nošení. To, co je tedy dnes běžně k dostání v obchodních řetězcích či na internetu, má s opravdovými japonskými kimony jen hodně málo společného.

Současná podoba módních kimon je tedy zcela odlišná. Jsou velmi ženská, volná a splývavá. Jejich délky se hodně liší. Mohou být černá, bílá nebo extravagantně vzorovaná. Jsou pletená, saténová, bavlněná. Mohou být s třásněmi nebo bez. Co mají ale společné, je délka rukávů. Nikdy nejsou dlouhé, ale ani krátké, jako jsme zvyklí u klasických triček. Naopak jen velmi výjimečně najdete kimono s dlouhým rukávem.

Foto: Archiv firem

Kimono, prodává Topshop, info o ceně v obchodě.

Kimona jsou ideální volbou hlavně v letním počasí. Jsou lehká, mohou se jen jednoduše přehodit přes ramena, oživí také jednoduchý jednobarevný outfit a dokážou mu dodat šmrnc. O tom ostatně přesvědčují fotky módních firem, které nadčasová kimona již zařadily do své nabídky a vyšly tak ruku v ruce s novým, neotřelým trendem.

Foto: Archiv firem

Obyčejné a stylové kimono v černé i v bílé barvě seženete na eshopu Tamsin London, 1320 Kč.

Foto: Archiv firem

Oba produkty prodává Mango, info o ceně v obchodě.

Foto: Archiv firem

Lososové kimono F&F, 529 Kč. Vpravo kimono Zoot, 699 Kč.

Pokud se cítíte na extravagantnější verzi a rádi popustíte uzdu své módní fantazii, bez obav vsaďte na vzorovaná kimona. Ty doplňte o jednobarevné oblečení, klidně dlouhé šaty či úzké kalhoty. Určitě nešlápnete vedle. Kimono je kousek, který by si do svého šatníku měla pořídit každá žena, která se zajímá o módu a styl.

Foto: Archiv firem

Vlevo kimono po kolena, Topshop. Vpravo kimono Marks&Spencer.

Foto: Archiv firem

Vlevo kimono Zara, 699 Kč. Vpravo béžové kimono H&M.

Foto: Archiv firem

Vlevo kimono Topshop, info o ceně v obchodě. Veprostřed F&F, 1099 Kč. Vpravo New Yorker, 449 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Letní móda do práce nemusí být nudná

Léto není jen o světlých bílých a béžových neutrálních barvách. Zkuste s nimi zkombinovat i jiné, výrazné tóny. Nová barevná kombinace osvěží nejen váš šatník,...

Květinové vzory jako trend letošního léta

Co více připomíná rozkvetlé léto než lákavé florální motivy? Exotické květiny, ale i růže či pivoňky se čím dál více objevují i na módních molech. Přivoňte si...

Výběr článků

Načítám