Hlavní obsah

V Austrálii již mají košile, které si poradí s páchnoucím potem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sydney

Ženy často rády sní o tom, že objednaný řemeslník bude krásným a voňavým sexy svalovcem. Realita je ale zcela jiná a za dveřmi většinou zvoní nepříliš atraktivní, upocený a silně zavánějící chlap. Ovšem i těžce manuálně pracující člověk už nemusí páchnout. Pomocníka pro něj začala vyrábět australská textilka King Gee, která prodává pracovní košile z látky bránící vzniku a šíření nepříjemného zápachu.

Foto: Profimedia.cz

Košile pomůže všem pracujícím mužům od nepříjemného zápachu.

Článek

Košile Steel Shirt značky King Gee je ušita z tkaniny, kterou vyrábí společnost Nanotex. Vlákna plátna jsou speciálně ošetřena tak, že na sebe vážou chemické látky z potu, které v lidském nose působí nepříjemný pachový vjem.

Tyto sloučeniny jsou přitom po nasátí do košile neutralizovány, až při praní je látka uvolňuje. A po vyprání je připravena opět pohltit další zápach.

Tyto sloučeniny jsou přitom po nasátí do košile neutralizovány, až při praní je látka uvolňuje. A po vyprání je připravena opět pohltit další zápach.

„Je to strhující technologická novinka. Je schopna rozeznat tělesný zápach, je to inteligentní molekula, protože nepohlcuje parfém či jiné pachy,“ uvedla mluvčí společnosti King Gee Mirjana Dujkovicová.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak na zpocené ruce a skvrny v podpaží

Především, je to lidské a dá se s tím žít. Ale pokud se vám to zdá příliš a komplikuje vám to společenské uplatnění, dá se to léčit. Hyperhidróza je totiž...

Výběr článků

Načítám