Hlavní obsah

Umíte se správně starat o pleť?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Myslíte si, že čím dražší krém či zázračné pleťové sérum, tím lepší? Mýlíte se. Bez jedné věci se krásná a zdravá pleť neobejde, a tou je čištění, které je nejdůležitějším krokem v péči o pokožku. Bez důkladné očisty sebelepší krém nic nezmůže. V péči o pleť se řiďte číslem pět: pleťová voda, pleťové mléko, pleťová maska, noční a denní krém. Nic víc nepotřebujete.

Článek

Spousta lidí nemá ponětí, k čemu vlastně pleťová voda a pleťové mléko je, nevědí jak a proč ho používat. Myslí si, že když se večer odlíčí pleťovým mýdlem či gelem udělaly pro pokožku maximum, ale není to pravda.

Pleťové mléko a tonikum

Pleťové mléko a tonikum (pleťová voda) by měly být zásadně od jedné značky. Stejně tak, jako byste neměli používat pouze jedu věc z této dvojce, tak je důležité, aby složení obou dvou výrobků na sebe navazovalo. 

Mléko se nanáší jako první. Stejným způsobem jako byste natírali krém. Nechte jej chvíli působit, tím se dokonale otevřou póry a uvolní nečistoty, které kůže vylučuje. Po chvilce si obličej opláchněte obyčejnou vodou.

Pleťové tonikum neslouží k čištění pleti, ale k jejímu zklidnění a rychlému stažení pórů. Tím se zabrání opětovnému usazení nečistot, pokud byste tonikum nepoužili, zůstane pleť citlivá a narušená. Použitím pleťové vody bez mléka pokožku nevyčistíte, protože se nečistoty neuvolní.

Denní a noční krém

Denní krém se od nočního liší konzistencí i složením. Obsahuje více hydratačních složek a také velmi důležitý UV filtr. Nejčastěji s faktorem 15. Pokud váš momentální přípravek nic takového nemá, poohlédněte se po jiném. Nic neničí pleť více než neustálé sluneční záření.

Noční krém je více výživný, v nejlepším by měl obsahovat vitamíny A, D, C a E. V noci dobře vyčištěná pokožka výživné látky vstřebává o sto procent více než ve dne. Ve spánku totiž tělo regeneruje, pleť se čistí, vlasy a nehty rostou.

Poslední nutnou péčí je pleťová maska. Používá se jednou týdně. Měla by být čistící a výživná. Některé firmy vyrábějí masky, které tyto věci zvládnou  dohromady. Tzv. chytré masky obsahují složky, které pleť "rozpohybují". Po nanesení po dvě minuty ucítíte jemné brnění, není to známkou alergické reakce, ale "masáž pleti z tubičky". Po tomto uvolnění kůže lépe vstřebá výživné látky.

Reklama

Související témata:

Související články

Stárnutí pleti se dá oddálit

Díky zdravému životnímu stylu a vymoženostem kosmetického průmyslu není problém si mladistvý vzhled udržet dlouho. Lze toho dosáhnout pravidelným používáním...

Pleť dietu držet nemusí

Po zimě, kdy na pleť doléhalo více nepříznivých vlivů než v létě, si k obvyklému ošetření zaslouží ještě nášup hydratačních i pěsticích látek, které napáchané...

Výběr článků

Načítám