Hlavní obsah

Trendům podléhají i deštníky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Módní trendy se netýkají jen šatů, stylu líčení, obuvi, ale i deštníků jako součásti trendů a stylů. V současné době by se člověk ve výběru deštníku měl řídit tím, jaký styl a barvu šatů na sebe právě zvolí. Jiné deštníky se nosí v létě, jiné na podzim, jiné do divadla a jiné jen tak na procházku.

Článek

"Lidé si dnes nekupují deštníky jen proto, aby je měli, když prší, ale i jako módní doplněk," podotkla stylistka Iveta Steinerová z Prahy, podle níž nyní převládají deštníky na holi na rozdíl od dob před dvaceti lety, kdy převažovaly skládací. "Deštník se postupem času stal součástí oděvu a jeho barevný vzhled se odvíjí od módy barev daného roku," vysvětlila.

Na podzim budou podle Steinerové převládat deštníky teplých pastelových barev, zejména v tónech oranžové a khaki. "Doplněk by měl vždy ladit s tóny, aby se hodil k oblečení." Například pokud bude za dva roky "in" modrá a bílá barva, budou v ní textilní firmy vyrábět také deštníky.

"Spousta lidí ale i dnes má jeden deštník v autě z pohodlnosti a pro případ nouze a na trendy v tomto případě nebere ohled," připustila.

Rozdíl je také ve společenské události. "Do divadla by si žena měla vzít deštník v tlumenějších barvách a spíš malý skládací, aby jej mohla odložit s kabátem," zmínil se pražský stylista Petr Burda, podle něhož si každá společenská událost žádá jinak barevně laděný doplněk. "Elegantní dáma má třeba čtyři deštníky. Pro každou příležitost jiný," dodal.

Reklama

Související články

Nové trendy v pánské módě

Nejen ženy podléhají módním trendům. I muži chtějí být "in". Módní návrhářka Iška Fišárková se už začátkem roku zajela inspirovat do Itálie, konkrétně na módní...

Módním trendům dominují korálky

Korálky, perličky, krystaly, kamínky, mušle, bambulky a další výstřednosti jsou znovu jedním z největších módních hitů. Takzvaný etno nebo gipsy styl přeje...

Výběr článků

Načítám