Hlavní obsah

Talentovaní čeští umělci představí svá díla druhou adventní neděli

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I v českých vodách se daří talentovaným lidem. Pokud je chcete vidět pohromadě, máte možnost. První neděli v prosinci přestěhuje pětadvacet českých návrhářů své aktuální kolekce do hotelu Mandarin Oriental. 7. prosince si zde v rámci události Grace'n'Glamour můžete pořídit originální dárky pro své blízké nebo pro sebe, jen tak pro radost.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nevíte, co očekávat? Podívejte se proto na tři vybrané návrháře z oboru módy, šperku a módních doplňků, jejichž tvorbu byste neměli minout. Zpestřením předvánoční výstavy spojené s jarmarkem budou i besedy s hercem Janem Čenským.

Veronika Bijok a ženská křehkost

Módní značka Veronika Bijok svými modely podporuje současnou ženu, aby odhalila svou křehkost a něžnost. Romantickou ženskou duši odhalují nejen modely extravagantnější, ale i róby pro běžné denní nošení.

Na Grace'n'Glamour představí kolekci na podzim/zimu 2014, kde dominují kabáty doplněné krajkovými detaily. Typická zákaznice mladé návrhářky je moderní, sebevědomá žena, která se ovšem nebojí odhalit světu svou něžnou a romantickou tvář a osobitou identitu.

Veronika Bijok

Šperky NOMIO

Pod šperkařskou značkou NOMIO je podepsán Milan Nováček - zlatník a šperkař tvořící osobité šperky v limitovaných kolekcích. Jeho vlastní kolekce Berries představuje perlové náušnice, inspirované plody rybízu, borůvek, jeřabin, protkané jemnou zlatou strukturou. Berries doplní vybrané šperky z jiných kolekcí a mimo jiné i vítěz soutěže Šperk roku 2012.

Jak se Milan Nováček dostal ke šperkařství? „Už v dětství jsem věděl, že si chci vlastně celý život hrát, ale ani náhodou mne nenapadlo, že zrovna šperk, myslel jsem spíš na karoserie aut nebo na letadla, ale tam končí fantazie a je to moc funkční. Nicméně modelování objektů je skvělá hra,” říká šperkař a dodává, že od nápadu k výrobě šperku, je dlouhá cesta. „Od prvotní myšlenky až do realizace i pár let, občas nechávám nápady zrát. Ale asi měsíc a půl než se prvotní skica dostane do finálního procesu.”

NOMIO

Funkční souhra linií značky LU

Sedmého prosince představí Lucie Kratěnová, stojící za designovou značkou LU, limitovanou kolekci doplňků z recyklovaných kožešin. Myšlenkou je znovu zpracování kvalitního kožešnického materiálu, kdy se z babiččina odloženého liščího límce může o pár let později stát originální kabelka určená na denní nošení.

Doplňky této značky propojují klasické jednoduché linie s funkčním, promyšleným detailem. Čistotu tvaru podtrhují prvotřídní materiály v podobě jedinečných italských usní spolu s precizním ručním zpracováním vycházejícím z tradičních řemeslných postupů. Doplňky jsou vysoce funkčním produktem.

Kupují je podle její designérky především ženy, které mají rády funkční předměty. Neslouží totiž jen na jednu sezónu, ale mají trvalejší hodnotu. „Jsou to ženy, které dokáží ocenit kvalitní řemeslnou práci a zejména fakt, že kůže jako materiál získává časem na hodnotě. Ženy, které nejsou svázány pomíjivými módními trendy, ale zároveň jsou otevřené novým stylům,” dodává Kratěnová.

Značka LU

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám