Hlavní obsah

Stella McCartneyová: Návrháři, jenž používají pravou kůži, jsou bezcitní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Přestože módu miluje a navrhování oblečení se věnuje celým svým tělem a duší, pořád Stelle McCartneyové srdce bije na správném místě a její povolání ji nedokázalo změnit v bezcitnou a bezohlednou ženu. Podle jejích vlastních slov je tomu totiž u všech jejích kolegů naopak. Jsou zahledění do sebe a zcela bezcitní.

Foto: Profimedia.cz

Stella McCartneyová - kolekce jaro/ léto 2010

Článek

„Hodnoty, v nichž jsem byla vychována, tedy respektovat zvířata a uvědomovat si význam přírody, chápat, že tuto planetu sdílíme s jinými tvory, mě velmi silně ovlivnily,“ přiznává dcera slavného brouka Paula McCartneyho a jeho první ženy Lindy.

Foto: Profimedia.cz

Stella McCartneyová - kolekce jaro/ léto 2010

Na přehlídkách stále pravá kůže i kožešiny

„Lidé v módě nechtějí slyšet žádná poselství a zprávy. Mně to ale připadá hrozné, protože móda má být přece o změně, chci říct, očekává se od nás, že se budeme pohybovat na hraně! Ale já jsem přesvědčená, že se nezajímají o svět víc než lidé z jiných povolání.

Foto: Profimedia.cz

Stella McCartneyová

Takže ano, lidé pracující v módě jsou docela bezcitní,“ přiznala Stella, jež bojuje řadu let za práva zvířat, proti používání pravých kožešin a podporuje také řadu ekologických aktivit.

Foto: Profimedia.cz

Stella McCartneyová - Jaro/ léto 2010

„Jsou bezcitní. Musejí být! Proč jinak by používali kožešiny a kůži? Neexistuje žádná omluva či důvod pro používání kožešin dnes v této době. Zaživa se vaří mláďata. Lišky jsou zabíjeny elektřinou přes anální otvor. Jestli toto není bezcitné, co pak je?“ ptala se osmatřicetiletá Stella v rozhovoru pro britský list The Guardian.

Stella McCartney na Módním týdnu v Paříži

"Každá žena může u sebe podtrhnout půvab a ženskost. Přestože u mne samotné se z oblečení odráží spíše mužský typ osobnosti, u většiny žen je tomu právě naopak. V každém případě je vždy dobré nalézt rovnováhu mezi mužským a ženským světem, což chci právě ukázat ve své nejnovější kolekci pro jaro a léto 2010," říká Stella.

Foto: Profimedia.cz

Stella McCartneyová se svým otcem.

O tom, že Stella McCartneyová je velmi oblíbenou módní návrhářkou svědčí celá řada zvučných jmen nejen na samotném mole, ale i mezi diváky. Velkými fanoušky Stelly McCartneyové je i herečka Gwyneth Paltrowová, Melanie Laurentová či Charlotte Ramplingová, která na přehlídku dorazila společně s aktivistkou pro ochranu zvířat a také se zpěvačkou skupiny The Pretenders -Chrissie Hyndenovou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám