Hlavní obsah

Smaragdová barva se hodí na večerní šaty i běžné nošení

Novinky, Eva Dvořáková

Zelená je barva všech ročních období. V zimě se zelenají sněženky, na jaře symbolizuje přírodu probouzející se po zimním spánku, v létě trávu. K podzimu patří stejně jako spadané listí. A nejvíce se objevuje v odstínech vojenské khaki a dramatické smaragdové.

Foto: Archiv firem

Na podzim je vidět dramatická smaragdová. Promítá se na svršcích, šatech i špercích. Zleva: Bunda, Asos, cca 2850 Kč. Top s volánkem, Bershka, 399 Kč. Kožíšek z umělé srsti, cca 6081 Kč, Asos.

Článek

Malé smaragdové

Čeká vás slavnostní událost, vánoční večírek nebo oslava narozenin, kde jsou koktejlky samozřejmostí? Vyměňte černou za smaragdovou a neuděláte chybu. Brunetkám podtrhne ebenovou nebo olivovou pleť, blondýnky v ní působí jemně až étericky. V kombinaci s lesklou tmavě rudou rtěnkou a černými doplňky budete hvězdou večera.

Foto: Archiv firem

Zleva: Krajkové šaty, 949 Kč, H&M. Zavinovací šaty, 799 Kč, H&M. Sametové šaty, Asos, info o ceně na webu.

Pozor na kombinace

Tmavě zelenou barvou lze velmi snadno a jednoduše oživit podzimní šatník. Skvěle k tomu poslouží sáčko se zavazováním v pase, dlouhá košile se 3/4 rukávy nebo top ozdobený zlatým štrasovým náhrdelníkem.

Nebojte se na podzim zařadit retro semiš. Jeho světle zelené odlesky a luxusní vzhled si zaslouží tmavé kombinace a uhlazený elegantní vzhled. Zapomeňte na světlé džíny, vsaďte na tmavé splývavé košile a padnoucí kalhoty. Nikdy nesmí působit lacině, a proto si dejte na jeho kombinování velmi záležet. Hodí se k němu tmavý denim, černá, tmavě šedá, ze svršků bílé košile a vypasované tuniky.

U obyčejných svršků z materiálů jako je šifon a viskóza nebo směs umělých tkanin platí více méně stejná pravidla. Smaragdová je silná a energická barva sama o sobě, a proto se s jejím kombinováním držte při zemi.

Foto: Archiv firmy

Zleva: Sametové sako, 1299 Kč. Dlouhá košile, 799 Kč. Top s ozdobou, 949 Kč, vše H&M.

Pohrajte si se střihy

Poradíte si s akcí, kde musí být samozřejmostí dlouhé šaty až na zem, anebo vám zkrátka vyhovují velké vzdušné střihy, které jsou shovívavé k nedostatkům postavy? Vyzkoušejte trendy aktuální maxidélky.

Podle příležitosti a předností volte šaty s důrazem na výrazný výstřih do V nebo maxišaty se skládanou sukní a netopýřími rukávy, jež zdůrazňují především štíhlý pas. Kombinovat také můžete áčkovou sukni s elegantním topem nebo košilí ve smaragdové barvě.

Foto: Archiv firem

Zleva: Šaty, 4080 Kč, Tamsin London. Košile, 999 Kč, Zara. Šaty s rukávy, 2455 Kč, Tamsin London.

I pomocí šperků můžete luxusně doladit denní nebo večerní outfit. Smaragdová se hodí jak ke stříbru, tak i zlatu, proto se nebojte kombinovat oblíbené jednoduché prsteny drahých kovů dohromady. Luxusně vypadá jak bižuterie, tak i dražší verze.

Foto: Archiv firem

1. Naušnice, Asos, cca 1596 Kč. 2. a 3. Prsten a naušnice, Dyrberg&Kern, info o ceně v obchodech. 4. Prsten, Alo Diamonds, info o ceně v obchodě. 5. Naušnice, Preciosa, 525 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Klíčové kousky podzimního šatníku

Podzim se hlásí pomalu o slovo. A nenechme se zmást občasnými výkyvy teplot, kdy rtuť teploměru stoupne ještě lehce vzhůru. Na podzim vsaďte na délky,...

Výběr článků

Načítám