Hlavní obsah

Šaty ve tvaru rybího ocasu odolávají trendům

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přemýšlíte nad tím, jaké šaty si obléknout na ples? Nechte se inspirovat slavnými dámami a dobami minulými a vyrazte ve stylových šatech, které připomínají tvar rybího ocasu. Ostatně jak se říká, trendy jsou pomíjivé, ale styl je věčný.

Foto: Profimedia.cz

Šaty z roku 1950

Článek

Šaty ve tvaru rybího ocasu či chcete-li mořské panny jsou oblíbené již několik desítek let. Vybírají si je často nevěsty na svatbu, ale také celebrity na různé druhy akcí, a především pak plesy. Není divu - jsou nadčasové, elegantní a krásně upozorní na křivky dámské postavy, a proto je najdete v mnoha kolekcích proslulých módních návrhářů.

Díky svému tvaru, který zpravidla obepíná celou postavu a až u kolen se začne rozšiřovat v bohatou sukni, dokonale lichotí zejména štíhlým a vysokým slečnám a dámám. Šaty mají současně tendenci prodlužovat postavu, tudíž se jich nemusejí bát ani ženy menšího vzrůstu.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Diana Dorsová

Další výhodou je to, že díky klasickému srdcovému výstřihu dokážou upozornit i na menší hrudník, a to zejména v případě, pokud je živůtek řešený nařasenou látkou, či je ozdobený krajkou a například korálky či perlami.

Foto: Profimedia.cz

Herec Antony Steele a herečka Anita Ekberg na premiéře filmu v roce 1956.

Jaké šaty zvolit dnes?

Zatímco v minulém století dominovaly šatům ve stylu mořské panny bohatě zdobené látky, dnes je trend převážně opačný. Nosí se lesklý satén ve všech možných barevných provedeních, který působí luxusně a zároveň uhlazeně a minimalisticky.

Bohatě zdobené šaty, které připomínají ty z dob dávno minulých, si oblékají ženy už jen při příležitosti opravdu honosných událostí, jako je například ples debutantek či slavnostní předávání různých cen.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Keira Knightleyová

Foto: Profimedia.cz

Herečka Kristen Stewartová

Foto: Profimedia.cz

Herečka Eva Longoria

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám