Hlavní obsah

Šaty, které vnesou do vaší skříně jarní náladu

Novinky, Linda Humlová

Zima je naštěstí nenávratně za námi, teplé kabáty a vlněné svetry postupně nahrazují lehké bundičky a šaty. Ať už jste vyznavačka volných s volánky, nebo si naopak potrpíte na klasické pouzdrové šaty, máme pro vás řadu tipů, které rozzáří vás i váš šatník.

Foto: archiv firmy

Šaty Pietro Filipi, info o ceně v obchodě

Článek

Je nejvyšší čas přivítat jaro s otevřenou náručí a v krásných jarních šatech. Pokud takové ještě nevlastníte, nebo si chcete udělat radost něčím novým a neokoukaným, pak jste si zvolila ten správný čas. Obchody totiž jarní módou přímo přetékají.

Foto: archiv firem

Zleva, Cellebs, 999 Kč. Zoot, 1949 Kč. H&M, 999 Kč, Answear, 1499 Kč.

Pokud váháte, jakým kouskem byste si udělala radost, zaměřte se tentokrát na veselé barvy a vzory. Dost už bylo černé a šedé, letos vsaďte na krásné modely ve výrazných odstínech, jako je žlutá, oranžová, růžová, červená, modrá či zelená. Pro decentnější vzhled volte nevtíravé pastelové tóny, jako je pudrově růžová či pomněnkově modrá barva.

Foto: archiv firem

Zleva, Marks&Spencer, 2199 Kč. Marks&Spencer, 2999 Kč. Kik, 279 Kč. Pietro Filipi, 5490 Kč.

Co se týče vzorů, u nich je třeba zpozornět. Vyhněte se nevzhledným kombinacím zvířecího a květovaného potisku a raději si vyberte jen jeden. Skvěle vypadají drobné květy, ale i motýlci či jiné decentní vzory symbolizující jaro.

Velké a výrazné květy mají tendenci rozšiřovat, takže sázka na ty drobné se v tomto případě opravdu vyplácí.

Foto: archiv firem

Zleva, Zoot, 999 Kč. Zoot, 1249 Kč. Zoot, 999 Kč. F&F, 699 Kč.

Střih si vyberte podle vlastních preferencí. Pokud váháte, který je pro vás vhodný, máme pro vás jednoduchý návod. Pro silnější ruce se hodí šaty, které mají rukáv ve tříčtvrteční délce, zatímco drobným vyrýsovaným pažím budou slušet tenká ramínka. Projmutí v pase pak vytvaruje krásné ženské křivky a ideální postavu přesýpacích hodin.

Foto: archiv firem

Zleva, Vero Moda, 647 Kč. Zoot, 2529 Kč. H&M, 899 Kč. Lindex, 999 Kč.

Pokud vám ani sebelepší pásek pas nevytvaruje, klidně si pořiďte rovně střižené šaty s výstřihem, díky kterému si opticky prodloužíte krk.

Ženy se štíhlou postavou se navíc nemusejí bát experimentovat s nejrůznějšími střihy, krásně na nich vyniknou jak obepnuté pouzdrové modely, tak pytlovité oversized kousky, kterým by se naopak ženy krev a mléko měly vyhnout. Ty naopak mohou sáhnout po zavinovacích šatech, které jsou nesmrtelné, a zároveň dokážou vyzdvihnout všechny dané přednosti.

Klasický střih do áčka pak vynikne na ženách všech výšek i velikostí, stačí jen sáhnout po barvě, kterou nikdo nepřehlédne.

Foto: archiv firem

Zleva, Levis, info o ceně v obchodě. Esprit, 1699 Kč. H&M, 1299 Kč. H&M, 799 Kč. Big Brands, 929 Kč.

Co se týče doplňků, zde platí jedno doporučení. Čím méně, tím lépe. Výrazné šaty k sobě totiž snesou už jen opravdu málo. Zvolte proto jednoduché lodičky nebo sandály a jednobarevnou menší kabelku, které se nebudou tlouci s barvami na šatech.

Výraznou bižuterii volte jen v případě, že jste si vybrala jednobarevné šaty, na kterých šperk vynikne. V opačném případě vsaďte na obyčejné pecky do uší a váš oblíbený řetízek.

Foto: archiv firem

Zleva, Lindex, 999 Kč. Zoot, 899 Kč. Lindex, 999 Kč,. Answear, info o ceně v obchodě.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám