Hlavní obsah

Rukavice, šály, čepice - vybavte se do zimy stylově

Novinky, Linda Humlová

Leden se obvykle nese ve znamení mrazů a jinak tomu není ani letos. Vybavte se do zimy hřejivými doplňky, které vás udrží v teple, a navíc stylově doladí každý outfit. Na co si dát pozor při výběru a jaké trendy kousky nesmí uniknout vaší pozornosti?

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, Esprit

Článek

Pokud zimním doplňkům nepřikládáte velkou důležitost, pak děláte obrovskou chybu. Čepice, šály i rukavice vás totiž mohou uchránit od nejrůznějších nemocí, které v zimě řádí více než kdykoliv jindy. Jaké vám letos budou nejvíce slušet?

Nezbytností každého dámského šatníku je bezpochyby šála. Odvažte se při výběru a vsaďte na výrazné modely, které zaujmou na první pohled. Dejte šanci poutavým vzorům a výrazným barvám. Letos letí především kostkované vzory, pruhy, retro motivy nebo syté barevné odstíny.

Foto: archiv firem

Na modelce, Zara, 149 Kč. 1. Tonak, 900 Kč. 2. Tonak, 1000 Kč. 3. Marks&Spencer, 699 Kč. 4. Zara, 399 Kč

Nepříjemný chlad na uších zná důvěrně asi každý. Proč mrznout, když se můžete zachumlat do hezké čepice? Neříkejte, že vám nesluší!

Ze široké nabídky různých střihů, stylů a barev si rozhodně vyberete. Oblíbené zůstávají beanies neboli jednoduché čepice, které pěkně doplní ležérní outfit, ale chybu neuděláte, ani pokud vsadíte na tlustou pletenou čepici s pořádnou bambulí. Dáte přednost minimalistickým barevným modelům, nebo spíše čepicím s hravými ozdobami?

Foto: archiv firem

Zleva nahoře: Marks&Spencer, 1399 Kč. Kara, 999 Kč. F&F, 149 Kč. Kama, 1999 Kč. Zleva dole: Kama, 840 Kč. Kama, 650 Kč. Pietro Filipi, 2290 Kč. Marks&Spencer, 399 Kč

Při výběru si nezapomeňte dát pozor na materiál - u všech zimních doplňků platí, čím teplejší, tím lepší. Za nejluxusnější kousky rozhodně platí pletené čepice či šály z kašmíru, které ačkoliv jsou tenké, pořádně zahřejí. To samé platí i pro merino vlnu. Za obojí si ale připlatíte.

Mrazuvzdornou ochranu zajistí i klasické hrubě pletené čepice s podšitým flísem. Ruce pak oblékněte do klasických pletených rukavic, případně zvolte elegantnější variantu v podobě kožených rukavic s podšívkou. Největšího tepla ale docílíte, pokud zvolíte palčáky z ovčí kůže a kožíšku.

Foto: archiv firem

Na modelce, Zara, 299 Kč. 1. Zara, 149 Kč. 2. Zara, 119 Kč. 3. Esprit, 749 Kč. 4. F&F, 239 Kč. 5. Kara, 1799 Kč

Pokud vás nebaví kombinovat jednotlivě zimní doplňky, můžete se v obchodech porozhlédnout i po módních setech, které již obsahují ladící šály a čepice nebo třeba rukavice.

Výběr barvy je jen na vás, do města ale volte spíše neutrální barvy, které se hodí i do seriózního pracovního prostředí.

Foto: archiv firem

1. Šála, Marks&Spencer, 4399 Kč. 2. Marks&Spencer, 1799 Kč. 3. Set, Cellbes, 899 Kč. 4. Set, Cellbes, 699 Kč. 5. Set, Cellbes, 699 Kč

Hravé trendy

Trendem číslo jedna jsou kožešinové doplňky, které vypadají luxusně, navíc opravdu zahřejí. Porozhlédněte se zejména po umělých kouscích, které jsou cenově dostupnější, a navíc ohleduplnější ke zvířatům.

Letos jsou in zejména rukavice zdobené kožešinou nebo například kožešinové límce, které ozvláštní jakýkoliv kabát. Vyzkoušet si ale můžete i zateplenou čepku, díky které budete rozhodně nepřehlédnutelná.

Foto: archiv firem

Na modelce, Marks&Spencer, 599 Kč. 1. Marks&Spencer, 599 Kč. 2. Answear, 849 Kč. 3. Marks&Spencer, 899 Kč. 4. Marks&Spencer, 1399 Kč. 5. Marks&Spencer, 699 Kč. 6. Answear, 1799 Kč

Do módy se také vrátily nadčasové barety či baretky, které dodají každému outfitu punc elegance a pařížského šarmu.

Vyberte si takový kousek, který vám bude ladit s oblečením a doplňte ho klidně hrubě pletenou barevnou šálou, která zabrání tomu, abyste působila příliš usedle.

Foto: archiv firem

Na modelce, Zara, 149 Kč. 1. Tonak, 900 Kč. 2. Tonak, 1000 Kč. 3. Marks&Spencer, 699 Kč. 4. Zara, 399 Kč

Může se vám hodit na Zboží:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám