Hlavní obsah

Recept na krásu Angeliny Jolie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Angelina Jolie po narození svého děcka velmi rychle zhubla a následkem drastických diet jí vystoupily na pažích a čele nepěkné žíly. Ve snaze zbavit se hyzdících žil se údajně vrhla na kosmetické kůry s použitím výtažku z jiker jesetera sibiřského, který se chová na farmách v jižní Francii. Jednorázový zákrok přijde v přepočtu na asi 7500 korun.

Článek

Při jedné zkrášlující kůře, trvající až tři hodiny, je Angelina Jolie zavinuta jako mumie, aby vypotila toxiny, a pak jí kosmetička celou pomaže tělovým krémem. Ten prý pleť zvlhčí a vyživí a působí proti ztrátě pevnosti a pružnosti kůže.

Jelikož kaviár obsahuje vysoké procento tuku a proteinu, má se za to, že má obzvláště vysoké zvlhčující účinky. Rybí pach nečiní problém, protože se nepoužívají celé jikry, ale jen výtažek z kaviáru.

Herečka si také dopřává na 90 minut obličejovou masku s použitím krémů na bázi kaviáru značky La Prairie, napsal list Daily Mail.

Odborníci se přou o významu kaviáru v kosmetických přípravcích

Kosmetické přípravky na bázi kaviáru se vyrábějí extrahováním takzvaného živného váčku (žloutkového vaku) z jeseteřích jiker. Substance obsahuje fosfolipidy, které jsou velmi důležité pro hydrataci a zvláčnění pleti, a rovněž proteiny, které přispívají k regeneraci pleťových buněk.

"Kaviár je napěchovaný proteiny a solemi a je v něm spousta vitamínů," tvrdí televizní "expert na krásu", stylista Nick Ede. "Živiny v něm obsažené z něj dělají jednu z nejlepších věcí, které si můžete na pleť aplikovat," dodal.

Ale dermatoložka z londýnské kliniky Dynasty Jenny Hardingová tvrdí, že sice v kaviáru jsou mastné kyseliny omega tři, "ale právě tak byste si mohli plesknout na tvář tresčí játra. To nejlepší, co můžete udělat s kaviárem, je naservírovat si ho na talíř a sníst ho. Než se dostane do krému, je už tak upravený, že z něj příliš mnoho prospěchu neplyne. Právě tak by vám k zářivě zdravé pleti pomohlo každodenní polykání potravinových doplňků z tresčích jater," poznamenala.

Reklama

Související témata:

Související články

Stárnutí pleti se dá oddálit

Díky zdravému životnímu stylu a vymoženostem kosmetického průmyslu není problém si mladistvý vzhled udržet dlouho. Lze toho dosáhnout pravidelným používáním...

Pleť dietu držet nemusí

Po zimě, kdy na pleť doléhalo více nepříznivých vlivů než v létě, si k obvyklému ošetření zaslouží ještě nášup hydratačních i pěsticích látek, které napáchané...

Mléko výrazně zhoršuje projevy akné

Akné a mléko nejdou dohromady. Ačkoli kravský produkt poskytuje tělu řadu prospěšných látek, stav zánětlivých pupínků na pleti ale může zhoršovat. Potvrdili...

Výběr článků

Načítám