Hlavní obsah

Pudr se nedá opomenout

Právo, Novinky, Jana Tomsová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bez pudru dobré kosmetické výbavě vždycky něco chybí. Zafixuje nalíčení, zmatní pleť a vyvolává pěstěný dojem. Totéž platí o tvářenkách, které vzhled navíc osvěží. Stačí udělat pár tahů štětcem a hned obličej vypadá jinak.

Článek

O dnešních pudrech se dá říct, že plní nejen dekorativní funkci, ale také ochrannou, především před pronikáním nečistot do kůže. Nemusíme se bát, že by ji snad poškodily. Pochopitelně za předpokladu, že prášek nanášíme na pleť ošetřenou krémem. Vynález kompaktního pudru takřka vytlačil pudr sypký, který je ovšem zejména pro domácí použití lepší.

Chce to trochu cviku

* Při volbě pudru je na místě opatrnost, největší jistotu poskytuje přípravek transparentní. Nic se nedá zkazit světlými béžovými tóny, bronzové a tmavé už mohou nadělat mapy a vypadat nepřirozeně. Skvělé jsou ovšem na opálenou pokožku, protože ještě podtrhnou a prodlouží snědý vzhled.

* Pudr nepoužíváme bezprostředně po nanesení krému a make-upu, ale chvíli počkáme, až se usadí.

* Na štětec pak dáme trochu prášku, lehce jej oklepneme o hranu ruky a rozetřeme po tváři i šíji - vždy postupujeme shora dolů, po směru růstu chloupků.

* Opět chvíli počkáme a čistým štětcem přejedeme všechna napudrovaná místa. Smetou se tím přebytečné částečky a nikde nevzniknou nevzhledné usazeniny.

* Ideální štětec je z přírodních štětin, pokud možno ve vysouvacím pouzdru s uzávěrem, aby se na něj neprášilo.

Tvářenka leccos zachrání

Dříve se říkalo rouge na tváře, dnes často slyšíme anglický výraz blusher, česky rozuměj tvářenka, ale nejvýstižnější je zdravíčko. Tento přípravek totiž skutečně opticky vyvolá vzhled plný svěžesti, i když pocity může mít žena zcela opačné. Nejspolehlivější jsou pudrové a pěnové kompozice, které se dobře roztírají a působí přirozeně. Nanášejí se na pleť již přepudrovanou, a to širokým plochým štětcem, od spánků směrem k nosu.

Krémová tvářenka je vhodná spíš pro sportovní typ líčení, kterému ženy dávají přednost ve svém volném čase. Nanáší se přímo na pleť ošetřenou krémem a žádný pudr už na ni nepatří.

Foto: 1. Oriflame - Kompaktní podkladový krém, 399 Kč; 2. Clarins - Kompaktní pudr, 999 Kč; 3. Avon - Sypký pudr Personal Match, 359 Kč; 4. Dermacol - Bronzový pudr se třpytkami, 269 Kč; 5. Pierre Cardin - Intenzivní zářivý kompaktní pudr, 479 Kč 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám