Hlavní obsah

První modelka s Downovým syndromem se stala tváří kosmetické značky

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Katie Meadeová se narodila s Downovým syndromem. Ačkoliv měla velmi nelehké dětství a potýkala se s vážnými zdravotními problémy, ani jedno z toho jí nezabránilo v tom, aby se ve svých dvaatřiceti letech stala první tváří kosmetické značky s tímto postižením.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tváří kosmetické kampaně se stala modelka s Downovým syndromemVideo: Beauty & Pin-ups , Reuters

 
Článek

Katie Meadeová čelila ve svém životě mnoha nepříznivým překážkám. „Když se narodíte s Downovým syndromem, může vám to způsobit mnoho problémů, a to jak fyzických, tak i psychických. Děti si ze mě dělaly legraci, nikdy mě mezi sebe nepřijaly,“ řekla už v dřívějším rozhovoru dvaatřicetiletá žena.

Jako dítě ale bojovala i s dalšími zdravotními problémy. Musela podstoupit dvě operace srdce a neustále se vyrovnávat se šikanou ze strany svých spolužáků.

Později se dostala do týmu Special Olympics, sportovců s postižením, kde se věnovala několika sportům včetně gymnastiky a basketbalu, napsal huffingtonpost.com.

První tvář kosmetické kampaně s Downovým syndromem

A dnes, ve svých 32 letech, dosáhla dalšího úspěchu. Byla vybrána jako modelka nové kosmetické značky zaměřující se na vlasovou kosmetiku, Beauty & Pin-Ups. Podle časopisu People je Katie historicky první ženou s Downovým syndromem, která se stala tváří kosmetické kampaně.

„Naše značka oslavuje posílení žen ve společnosti a také pojem pin-up a co znamenal v roce 1935 a také jeho moderní pojetí,“ řekl zakladatel brandu Kenny Kahn.

Dodal, že ve chvíli, kdy se rozhodli pojmenovat novou řadu Fearless (Nebojácnost), téměř okamžitě věděli, koho oslovit. „Protože taková Katie doopravdy je, nebojácná.“

„Lidé mě vidí takovou, jaká jsem, ne jako někoho, kdo je postižený a neschopný. Já mám spoustu možností. A líbí se mi zkoušet jiné, netradiční věci a inspirovat další ženy, aby dělaly totéž. Krása totiž patří všem,“ řekla Katie Meadeová.

Rozšiřují pracovní možnosti handicapovaných

Mladá žena není první modelkou s tímto postižením, která se dostala do hledáčku módního a kosmetického průmyslu. Minulý rok na fashion weeku v New Yorku se po červeném koberci prošla, a jako modelka návrhářce Carrie Hammerové pózovala herečka Jamie Brewerová.

O několik měsíců později v jejích šlépějích vykročila mladá začínající modelka Madeline Stuartová.

BEZ KOMENTÁŘE: Modelka s Downovým syndromem Madeline Stuartová

Modelky jako Katie, Jamie nebo Madeline posunuly hranice lidí se zdravotním postižením.

„Tyto dámy uvedly Downův syndrom do záře reflektorů a ukazují světu, že jsou schopné a zároveň i krásné. Že lidé s Downovým syndromem jsou k životu kompetentní a užiteční stejně jako zdraví lidé. Otevírají jim brány k pracovním možnostem,“ řekla šéfka mezinárodní koalice Downova syndromu Beth Sulivanová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám