Hlavní obsah

Přehlídku značky Valentino ovládly ženy plnějších tvarů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Módní přehlídka značky Valentino pro období jaro/léto 2022 slavila v Paříži velký úspěch. Hlavní návrhář značky Pierpaolo Piccioli se totiž rozhodl přizvat na pomoc modelky plnějších tvarů. Podle jeho slov nastal čas na změnu i v luxusním segmentu módy haute couture.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Valentino

Článek

Svět módy se začíná otřásat v základech. Zatímco minulosti vládla hegemonie modelek velikosti nula, dnes je trendem zařazovat do přehlídek alespoň jednu nebo dvě modelky „plus size“ velikostí. Často jsou ale oblečeny ve volnějších šatech než jejich štíhlejší kolegyně.

To se rozhodl změnit hlavní návrhář značky Valentino Pierpaolo Piccioli, který se rozhodl vyměnit velkou část vyhublých modelek za modelky běžných ženských tvarů. Některé z nich navíc byly o pěknou řádku let starší, než je běžně k vidění na přehlídkách luxusních módních domů.

Horký trend nadcházející sezony: 70. léta

Styl

„Jednoduše si myslím, že je čas na změnu. Stojím si za tím, že poselství se nemění ve svém účelu, kterým je zprostředkovat krásu, ale formě, která je přívětivější. Kolekce odráží bohatost a rozmanitost současného světa,“ řekl Pierpaolo Piccioli pro Guardian.

Kolekce obsahovala soubor večerních šatů v pestrobarevných barvách připomínajících exotické květiny. Nechyběly modely s volánky, korzetovými živůtky a sexy spadnutými rameny. Materiálům vládlo hedvábí, ale i nadčasové flitry, které ostatně vynesla i nejstarší modelka celé přehlídky.

Na výběr šatů značky Valentino z kolekce haute couture se můžete podívat v galerii.

Anketa

Líbí se vám, že módní domy začínají na přehlídkách využívat více ženy plnějších tvarů?
Ano, je to vítaná změna, která více odpovídá realitě.
93,8 %
Ne, na molo patří hubené modelky.
6,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 20253 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám