Hlavní obsah

Přehlídka značky Dolce & Gabbana oslavuje ženy takové, jaké jsou

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Móda musí být jakákoli, jen ne nudná. To ví i módní značka Dolce & Gabbana, která se rozhodla do své přehlídky, která se konala 23. září v italském Miláně, obsadit modelky nejen všech kategorií, ale i generací. Předváděly také hvězdy devadesátých let v čele s českou topmodelkou Evou Herzigovou, herečkou Monicou Bellucciovou a Carlou Bruniovou-Sarkozyovou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na přehlídce Dolce & Gabbana se ukázaly supermodelky z 90. let minulého století a modelky XXLVideo: Reuters

 
Článek

Kolekci pro nadcházející období jaro/léto s názvem DNA odstartovaly kostelní zvony a průvod modelek a modelů v černém, kteří v rukou drželi svíčky. Následně spadla těžká opona a návštěvníci si mohli prohlédnout úchvatnou scenérii plnou známých tváří.

Na přehlídce se mimo jiné objevila herečka Monica Bellucciová, která za doprovodu klasické hudby od Pavarottiho odstartovala celou show. Na sobě měla upnuté midi šaty s puntíky.

Následovala česká topmodelka Eva Herzigová, která přítomné oslnila nadýchanou černou róbou s vlečkou. Dále se na přehlídce objevily i další supermodelky devadesátých let v čele s Helenou Christensenovou a Isabellou Rosselliniovou. Nechyběla ani plus size modelka Ashley Grahamová.

Foto: Profimedia.cz

Modelka Eva Herzigová

Kromě pestrého castingu se návrháři značky Domenico Dolce a Stefano Gabbana rozhodli poukázat na téma sexuálních menšin. Po molu proto kráčeli modelové a modelky všech kategorií i barev, někteří se drželi za ruce a u jiných zase nebylo poznat, zda jde o ženu, či muže.

Vzkaz značky zněl jasně. I přes své kořeny v náboženství podporuje všechny lidi bez rozdílu pohlaví, rasy, věku i orientace.

Samotná kolekce byla bohatá na ikonické prvky značky, jako jsou střapce, výšivky, krajky a květiny, zlaté doplňky, sicilský vzor a náboženské ikonografie. Nechyběly ani klasické slavnostní šaty a pánské obleky.

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám