Hlavní obsah

Pleťové masky - intenzivní péče, která nechává okamžité výsledky

Novinky, Dana Sokolová

Rozmazlování pleti v podobě masek je nejen velmi příjemné, ale i účinné. Masky totiž působí rychle a výsledek je patrný okamžitě po ošetření. Jako doplněk pravidelné kosmetické péče si ji tak dopřejte jednou až dvakrát týdně.

Foto: Profimedia.cz

Pleťová maska má okamžité účinky.

Článek

Správně zvolené masky pleť dokonale čistí, rozjasňují, vyhlazují a dodávají jí potřebnou hydrataci a výživné látky. Pokud máte pocit, že vás pleť stahuje a je vysušená, pak zvolte masku hydratační, pokud máte pleť unavenou, vsaďte na rozjasňující masku, trápí-li vás známky stárnutí, zkuste liftingové a regenerační.

Pokud vás trápí pupínky, černé tečky či nadměrný lesk pleti, použijte masku čisticí.

Foto: archív firem

Pleťové masky

Foto: zleva nahoře: Nuance Magical Supreme Zlatá maska - pleť okamžitě vypíná, vyplňuje vrásky, zvláčňuje, vyživuje a rozjasňuje, 799 Kč Dr. Max; Elizabeth Arden Visible Difference Peel & Reveal Revitalizing Mask - revitalizující peelingová slupovací maska minimalizuje výskyt a ucpávání pórů a vyhlazuje jemné linky, 529 Kč; Lush Mortal Kombu - maska pod oči z mořské řasy kombu, 59 Kč za kus; Nivea Noční maska Hyaluron Cellular Filler - péče s kyselinou hyaluronovou a skvalenovým olejem. Zaktivujte pleťové buňky, ať samy tvoří kolagen, 430 Kč; Lancôme Génifique Advanced - omlazující a rozjasňující maska s hydratačním účinkem, 340 Kč; Sensai Cellular Performance Extra Intensive - intenzivně revitalizační polštářky na oční okolí a rty, 10 x 2 ks, 2739 Kč; Comfort zone Party Ready mask - rozjasňující, omlazující maska, která připraví na každou party, 395 Kč

Jak pleťovou masku správně nanášet

„Před nanesením pleťové masky pleť dokonale odličte a vyčistěte. Bez toho to nejde, jedině tak se účinné látky dostanou tam, kam mají. Účinnost masek se zvyšuje, pokud je nanesete po sprchování či po koupeli, teplá voda a pára totiž otevírají póry, tak se účinné látky do kůže lépe vstřebají,“ doporučuje Hana Modrá, kosmetická poradkyně značky Nivea.

Pleťovou masku naneste v dostatečném množství od středu obličeje do stran, ale také na krk a dekolt. Při aplikaci ji roztírejte prsty, pomocí speciálního kosmetického kartáčku či štětce a vyhněte se citlivým partiím okolo očí a úst.

Foto: archív firem

Pleťové masky

Foto: Biologique Recherche Maska VIP O2. Okysličující a hydratující ošetření působící proti vlivům znečištění, obnovuje záři a jas pleti vystavené stresu a nedostatku kyslíku, 2730 Kč; Lovea bio Hydratační textilní pleťová maska Kokosová voda - intenzivně hydratuje a osvěžuje pleť, Domdeco, 139 Kč; Lumene Hydration Recovery Aerating Gel Mask hydratační a okysličující chladivá gelová maska - intenzivně hydratuje i velmi vysušenou pleť, Fann 629 Kč; Marionnaud Green Refreshing Powder mask - osvěžující pudrová maska s výtažkem z okurky je vhodná pro všechny ženy s normální, smíšenou a mastnou pletí, 399 Kč; Shiseido Waso Beauty Sleeping Mask rozjasňující noční maska - použijte přes noc, ráno bude vaše pleť prozářená a svěží. Obsahuje Yuzu z citrusových plodů, které podporuje přirozenou tvorbu kyseliny hyaluronové a tím i schopnost pleti udržovat vlhkost, 1490 Kč.

Masku nechte působit podle doporučení na obale, minimálně pak 1 minutu, ideálně alespoň 5 minut, aby účinky byly intenzivnější. Zesílit intenzitu působení masky pak můžete přiložením teplého obkladu na obličej - např. nahřátého vlhkého ručníku. Zavřete oči, odpočívejte, na pár minut hoďte starosti za hlavu a snažte se myslet jen na příjemné věci.

Poté masku smyjte vlažnou vodou, na pomoc můžete přizvat mokrou žínku, houbičku nebo kosmetický tamponek. Pleť nikdy nedrbejte ani neškrábejte, počkejte, až se zaschlé kousky masky samy uvolní. Po osušení můžete pleť ošetřit denním nebo nočním krémem.

Foto: archív firem

Pleťové masky čistící

Foto: zleva nahoře: Medik 8 Activated Charcoal Refining Mask, slupovací pleťová maska s aktivním uhlím, která odstraňuje „černé tečky”, stahuje rozšířené póry a pleť zároveň hloubkově čistí, Medaprex 950 Kč; Yves Rocher Čisticí maska se zmatňujícím účinkem, 99 Kč; Vichy Mineral Masks - čisticí maska s aktivním uhlím - uvolňuje nečistoty v pórech, stahuje je a celkově zkrášluje vzhled pleti, 109 Kč /2 ks; Purity Vision Rhassoul Marocký jíl extra jemný - vynikající k hloubkovému čištění všech typů pleti. Používá se i při ekzémech nebo lupénce, Biooo 199 Kč; Dermacol Black Magic detoxikační slupovací maska, 133 Kč; Nivea Slupovací zmatňující maska Urban Skin Detox - díky černé rýži a výtažkům ze zeleného čaje bude vaše pokožka nejen čistá do hloubky, ale také zářivá a svěží, 139 Kč; Garnier Pure Active - slupovací maska proti černým tečkám s aktivním uhlím, 129 Kč

Tip: Pokud nemáte tolik času a hledáte co nejsnazší řešení, pak vsaďte na pravidelné ošetření přístrojem Foreo UFO, díky jehož technologii si dopřejete v pouhých 90 vteřinách péči jako ze salonu.

„Tento malý pomocník dokáže stimulovat kolagen, díky zahřívací terapii uvolňuje póry a pomocí pulzace podporuje absorpci účinných látek z masky, zchlazovací terapie póry zase uzavírá, aby živiny dlouho působily,” vysvětluje odbornice Martina Kalusová.

Foto: archív firem

Pleťové masky

Foreo UFO sonický přístroj, od 5990 Kč; Biologique Reserche Biomagic Mask - energizující maska s minerálními látkami. Pleť zanechává čistou, hebkou a zářivou. Poskytuje okamžitý liftingový a tonizující efekt. Vhodná pro speciální příležitosti, 2775 Kč; Orlane Biomimetická hydratační pleťová maska - aktivní látky obnovují přirozené hydratační mechanismy tam, kde to pleť nejvíce potřebuje. Institute Orlane Praha od 2090 Kč

Může se vám hodit Seznamu:

Anketa

Jak často si dopřáváte pleťovou masku?
Minimálně 2x týdně
21,9 %
1-2x týdně
6,3 %
1x za 14 dní
18,8 %
1x za měsíc
9,4 %
Méně často
43,6 %
Celkem hlasovalo 32 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám