Hlavní obsah

Parfémy s vůní krve? Žádné sci-fi, ale šokující realita

Milán

Milovníci upířích příběhů se mohou radovat. Italská značka Blood Concept uvedla na trh řadu krví inspirovaných parfémů. A bylo prý na čase, protože tato životodárná tekutina je prý "nasáklá tajemstvím, fascinací a úctou".

Článek

Parfémy nazvané podle krevních skupin A, B, AB a 0 byly představeny na parfumérském veletrhu Esxence 2011.  Prodávat by se měly v lahvičkách po 40 ml doplněných kapátky.

"Krev je opředena legendami a mýty, nasáklá tajemstvím, fascinací a úctou. Je to nejtestovanější a nejstudovanější část lidského těla. Chrání řadu tajemství o našem vnitřním životě," píše společnost o novém parfému na svých webových stránkách.

Parfém 0 má prý nádech tymiánu, malin, cypřiše, kůže, břízy a cedru, zatímco A skrývá vůni zelené zahrady, bazalky, listů rajčat a anýzu.

Parfém B je více kořeněný. Má vůni jablek, pepře, třešní, granátových jablek, černého čaje, pačuli a teakového dřeva.

Naopak AB je spíše minerální a skrývá přídech aldehydů, hliníku, břidlice, oblázků, vody a cedru.

Všechny tyto voňavky však prý mají stejný kovový podtón, čili, jak to nazývá výrobce, "stejnou jemnou a záhadnou notu: nejasné kovové podezření".

Nejde o první parfémy inspirované tělesnými tekutinami

Jak uvádí list Metro, zpěvačka Lady Gaga (25) se chystá na trh s parfémem vonícím krví a spermatem. Vloni v září prý podepsala smlouvu s firmou Coty, v níž jí povolila propagovat takový parfém pod jejím jménem.

Na trh se však tato vůně, předběžně pojmenovaná Bad Romance, má dostat až v roce 2012.

Reklama

Související témata:

Související články

Odoranty ovlivňují, do koho se zamilujete

Proč jsou si někteří lidé navzájem sympatičtí a jiní nejsou? Jak probíhá výběr partnera? Co způsobuje přeskočení oné pomyslné jiskry? Část těchto pochodů...

Pět nejšílenějších parfémů světa

Každý má svou oblíbenou vůni, která ale může být pro někoho jiného přímo nesnesitelná. Zvláště jedná-li se o originální vůně lidí, jež touží vystoupit z řady....

Výběr článků

Načítám