Hlavní obsah

Olivia Wildeová: Na roli v seriálu Dr. House nikdy nezapomenu

Právo, Jana Rovenská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna z nejhezčích a nejtalentovanějších hereček Hollywoodu Olivia Wildeová si může vybírat – a to jak filmy, tak muže. Po nevydařeném manželství s italským princem se chystá na svatbu s komikem Jasonem Sudeikisem. A do svého repertoáru hned také zařadila pět nových komedií.

Foto: Profimedia.cz

Půvabná Newyorčanka upoutá krásnou tváří a kočičíma očima.

Článek

„Prince a filmaře Taa Ruspoliho jsem si vzala – ještě mi nebylo devatenáct – v jeho autobuse, ve kterém měl pojízdné studio. Byla to recese, což se mi tehdy líbilo. Žili jsme spolu osm let. Natočili jsme i několik jeho filmů. Byl hrozně pracovitý, ale žádná legrace s ním nebyla. A já se ráda směju,“ říká osmadvacetiletá Olivia, která se právě s novým vyvoleným, komikem Jasonem, přestěhovala do luxusního bytu v newyorském Soho. Zbytek léta ale trávili v Overland Parku v Kansasu, kde o devět let starší Jason vyrůstal a kde už údajně připravují svatbu.

Foto: Profimedia.cz

Se svým přítelem, komikem Jasonem Sudeikisem to myslí vážně.

„Jestli si ale myslíte, že s komikem je pořád jen legrace, mýlíte se. Neznáme se ani rok a už jsme se letos v létě na naší první dovolené na Jamajce oba málem utopili,“ prozrazuje, teď už opět s úsměvem, Olivia.

„Nechtěli jsme ležet jen na pláži a řekli jsme si, že si vyjedeme na kajaku. Vzali jsme si každý svůj, protože se oba považujeme za celkem zdatné sportovce. Nedbali jsme na výstražná upozornění, že je rozbouřené moře, nevzali jsme si ani záchranné vesty.“

Záliv, který měli přeplout, byl jen jeden a půl míle široký, přesto to podcenili. „Uprostřed moře se zvedl vítr a vlny s námi začaly házet. Pak najednou zmizel Jason, za chvíli jsem se převrátila i já. Zachránili nás místní rybáři, kteří nás sledovali dalekohledem. V té chvíli se, věřte mi, nesmál ani můj komik,“ přiznává kráska s kočičíma očima.

Foto: Profimedia.cz

Velkou školou pro ni bylo několik let v seriálu Dr. House vedle Hugha Laurieho.

„Náš vztah to ale ještě posílilo. Víme, že spolu už přežijeme cokoli,“ pyšní se Olivia, u nás nejvíce známá jako doktorka Remy Hadleyová alias Třináctka ze seriálu Dr. House. Jen letos se představí v pěti filmech. Tím nejzajímavějším je podle ní brilantní romantické drama The Words – Slova, postavené na příbězích tří spisovatelů, které se navzájem prolínají.

„V tomto filmu jsem nemohla chybět. Je to moje srdeční záležitost, vždyť slova živí léta celou moji rodinu,“ říká dcera irského novináře Andrewa Cockburna a americké spisovatelky, novinářky a producentky pořadu 60 minut Leslie Cockburnové.

A to není z jejich rodiny vše. Novináři byli jak strýčkové z otcovy strany Alexander a Patrick Cockburnovi, tak dědeček Claud Cockburn, teta Sarah Caudwellová byla spisovatelkou. A proč Olivia nepokračovala v rodinné tradici?

Foto: Profimedia.cz

Ve sci-fi westernu Kovbojové a vetřelci (2011) spolu s Harrisonem Fordem a Danielem Craigem.

„Já jsem odmalička chtěla hrát. Myslím, že mi ale z jejich profese zůstala zdravá kritičnost a analytické schopnosti. Naši byli opravdu přední novináři na washingtonské společenské scéně. Na večeřích se u nás scházely význačné osobnosti jak politického, tak kulturního života. Matka ráda dává k dobru příhodu, která se stala, když mi byly čtyři roky. Zrovna spolu diskutovali známý americký diplomat Richard Holbrooke (zemřel v roce 2010) se zpěvákem Mickem Jaggerem, když jsem přišla s tím, že nemohu spát – a Mick mě prý sám doprovodil zpět do postele,“ vzpomíná.

Díky otci má dvojí občanství a herectví studovala i v Gaiety School of Acting v Dublinu. Právě odtud pochází i její umělecké jméno Wilde. Zvolila si ho podle nejvýznamnějšího irského spisovatele Oscara Wilda, aby uctila spisovatele a novináře ve své rodině.

Foto: Profimedia.cz

S Kanaďanem Ryanem Reynoldsem si zahrála v povedené komedii V cizí kůži (2011).

Hrát začala v devatenácti v televizních seriálech, brzo se začala objevovat v menších rolích ve filmu. Zlomem v její kariéře byla role v úspěšném seriálu Dr. House v roce 2007.

„Byla to ohromná zkušenost vedle profesionálů, jako je Hugh Laurie a další. Na roli nikdy nezapomenu už proto, že mi ukázala, jak důležité je lékařské povolání. Také kdybych se ještě kdy rozhodovala, kým budu, byla bych neuroložkou. Je to podle mě ten nejzajímavější obor z medicíny, který zasahuje úplně do všech profesí,“ svěřuje se Olivia, které seriál otevřel ty pravé dveře do Hollywoodu.

Od té doby vlastně točí jen s jeho jedničkami. Ať už to byly v roce 2010 dramatické Tři dny ke svobodě s Russellem Crowem, sci-fi Tron s Jeffem Bridgesem či povedená komedie V cizí kůži s Ryanem Reynoldsem, loňský western Kovbojové a vetřelci s Danielem Craigem a Harrisonem Fordem nebo komedie Butter s Hughem Jackmanem a další, které uvidíme letos.

Foto: Profimedia.cz

S populárním Dennisem Quaidem v romantickém dramatu The Words.

Olivia se často objevuje na seznamech nejkrásnějších žen, letos jí PETA udělila i titul nejvíc sexy vegetariánské celebrity. „Jím ryby, jinak z živočišné říše nic. Být vegetariánkou ale není vždy jednoduché. Zvolila jsem si to ale jako životní styl, díky tomu mám pocit, že jsem lepší člověk a že i lépe vypadám.

Nedržím jinou než vegetariánskou dietu a hodně cvičím. Z bojových umění praktikuji karate, jógu a běhám,“ prozrazuje Olivia a dodává: „Sexy rolí už ale bylo dost. Teď se chci profilovat čistě jako herečka. Proto jsem si vybrala role v dalších komediích. Točím je ráda. Ty totiž podle mě patří mezi nejtěžší. Věřím, že mi i v tom hodně pomůže Jason, se kterým budeme jednu z nich, s názvem Relanxious, už brzy natáčet.“

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám