Hlavní obsah

Oblíbené legíny zhoršují postavu, varují lékaři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Legíny jsou v módě. Ženy je milují pro jejich širokou paletu využití i lichotivý efekt. Jsou to totiž oděvy stahující, zpevňující, jež pomáhají vyrýsovat postavu. Jenže časté a pravidelné nošení legín a stahovaček může nedokonalosti těla naopak zvýraznit. Britští fyzioterapeuti zjistili, že to vede k ochabování svalstva.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Legíny jsou velmi příjemné na nošení a skvěle vypadají a já jsem na nich závislá jako každá jiná žena, ale mají také velkou nevýhodu. Drží a podporují stehenní svaly, hýždě a břišní svaly, takže vykonávají práci, kterou měly dělat tyto svaly. Výsledkem dojde k tomu, že se svaly uvolní, vypnou a nepracují, takže když pak své tělo odhalíte slunečním paprskům léta, není pevnější a štíhlejší, ale naopak se rozteče a je ochablejší,“ uvedla v rámci varování fyzioterapeutka Sammy Margová pro britský Daily Mail.

Mezi obdivovatelky a nadšené propagátorky legín přitom patří mnohé celebrity a slavné osobnosti. Krom jiných také Michelle Obamová, Gwyneth Paltrowová, Katy Perry či Victoria Beckhamová.

Anketa

Nosíte legíny?
Ano, velmi často
11,7 %
Jen občas
28,2 %
Ne, nelíbí se mi
60,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 12975 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak na ochablé poprsí

Ňadra patří mezi ženské přednosti, jež symbolizují mateřství, ale také sexuální přitažlivost. Přestože ženy nejčastěji řeší velikost svých ňader, z pohledu...

Výběr článků

Načítám