Hlavní obsah

Oblíbená barva prozradí osobnost člověka

Novinky, ema

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je přirozené, že se každému líbí úplně něco jiného. A to platí i o barvách. Proč má ale někdo rád takovou barvu, kterou druhý opovrhuje? Ve skutečnosti mohou naše preference hodně prozradit o našem charakteru.

Foto: Profimedia.cz

Oblíbená barva může hodně vypovědět o charakteru i povahových vlastnostech člověka.

Článek

Červená

O lidech, kterým se líbí červená barva, se říká, že mají silnou osobnost. Měli by být odvážní a užívat si každou vteřinu života. Jsou vnímaví a nechybí jim zdravá dávka sebevědomí. Neustále se snaží v něčem zdokonalovat a hledají nová dobrodružství.

Ačkoliv jsou většinu času spíše tišší povahy, neznamená to, že jsou stydliví. Milují riziko a dobrodružství. Pokud máte rádi červenou, nebojíte se být sami sebou, jste velmi citově a emočně založený člověk, píše wmnlife.com.

Růžová

Tuto barvu najdete téměř v každém dámském či dívčím šatníku. Dlouhodobě ji milují především mladé dívky a romantické duše. Lidé preferující růžovou touží po romantice a ochraně. To ale v žádném případě neznamená, že jsou slaboši, pouze mají ženskou a zranitelnou duši. Jsou na sebe opatrní, mají se rádi, ale zároveň touží být milováni druhými.

Zelená

Zelená barva je spojována s jarem a jaro zase s tím, že vše kvete a probouzí se k životu. Zelená barva asociuje také růst a rovnováhu. Ti, kteří mají rádi zelenou, jsou plašší, naivní, ale zároveň klidní a uvolnění. Jsou konzervativní a nemají rádi změnu a vyhýbají se riskování. Jsou trpěliví a upřímní, zranitelnými je činí to, že jsou příliš důvěřiví k druhým. Charakterizuje je zdvořilost a citlivost.

Žlutá

Žlutá je barva štěstí, radosti a svobody. Rozzařuje svět. Je oblíbenou barvou intelektuálů a individuálních jedinců obdivujících logiku a technické vymoženosti. Ti mají také sklon k nezodpovědnosti, ovšem mají spoustu životních cílů, kterých mají tendenci se vzdát dříve, než jich dosáhnou.

Očekávají příliš mnoho od druhých i sami od sebe, což může občas skončit fiaskem. Jsou ale velmi kreativní a umělecky založení. Vědí, jak si užít příjemný, veselý a krásný život.

Černá

Rezervovanost charakterizuje ty osoby, které mají v šatníku nejvíce černých kousků. Do svých soukromých a osobních záležitostí si nenechají od nikoho strkat nos a spíše si je nechávají pro sebe. Těžko navazují s druhými důvěrný vztah a získat si u nich důvěru vyžaduje určitý čas.

Na rozdíl od extrovertů se pozornosti spíše straní, dávají přednost samotě. Říká se, že lidé, kteří mají nejraději černou, balancují na hraně emocionální nejistoty. I přes všechny tyto vlastnosti ale tito jedinci svůj volný čas tráví nejraději s těmi, které doopravdy a srdečně milují.

Modrá

Modrou preferují starostliví, citliví a přemýšliví lidé. Umí ovládat své city a emoce. Můžete se na ně spolehnout. Pokud se totiž budete nacházet v tíživé životní situaci, pokud to bude v jejich silách, rádi poskytnou pomocnou ruku.

Jsou dobrými posluchači, pracovití, loajální a důvěryhodní. Zůstávají věrni druhým i sami sobě. Díky všem těmto kladným vlastnostem v životě také dosahují vytyčených cílů a dobrých pracovních výsledků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám