Hlavní obsah

Oblek na míru dodá glanc každému muži

Novinky, DaS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vypadat nejen dobře, ale především cítit se v obleku co nejlépe, je snem snad každého muže. Přestože je v dnešní době výběr značkových i neznačkových obleků opravdu velkolepý, neustále roste počet mužů, kteří si nechávají šít oděvy přímo na míru.

Článek

"Zakázkově ušitý oblek představuje špičku v pánské módě," říká Hana Konečná ze společnosti Par Excellence, která se zabývá dovozem a distribucí luxusních látek. "Dobře padnoucí oblek je vizitkou každého úspěšného muže stejně jako kvalitní boty nebo drahé hodinky," dodává Konečná.

Správně ušitý oblek na míru "sedí" lépe než oblek konfekční, byť třeba velmi drahý, je pohodlnější a dokáže výrazně potlačit možné nedostatky postavy. Především muži, kteří oblek nosí denně, velmi záhy zjistí, že důležitý je nejen střih, ale také správně zvolený materiál. Pokud totiž muž, který ráno vyšel z bytu jako naprostý elegán, vypadá po vystoupení z auta nebo hromadné dopravy mírně pomačkaně a po několika hodinách sezení na židli dokonce jako právě vytažený ze ždímačky, není jeho vizitka zrovna příznivá. 

Jak zvolit ten nejvhodnější materiál

Podle Hany Konečné je třeba dbát především na to, aby použitý materiál byl skutečně prvotřídní, nejlépe pouze z přírodních vláken. Samozřejmostí by mělo být precizní, často ruční vypracování detailů, podšívky i takzvané vnitřní výbavy. Skuteční módní znalci, kteří lpí na detailech, si mohou nechat na vnitřní straně obleku vyšít svůj monogram.

Za kolik lze kvalitní oblek pořídit

Ceny obleků jsou závislé především na použitém materiálu. Kvalitní oblek na míru je možné pořídit již od 15 000 Kč. Skutečně špičkový oblek ušitý v některém z předních módních salonů z materiálu prodávaného společností Par Excellence stojí zhruba 25 000 Kč. Nejžádanější materiály přitom pocházejí z dílen světových výrobců jako jsou Zegna, Zileri, Versace, Armani a další.

Reklama

Související témata:

Související články

Jaro v pánských skříních

Alespoň malá změna šatníku je občas prospěšná každému muži, i když tvrdí, že na "hadry" si nepotrpí a nic nepotřebuje. V nových jarních trendech je leccos,...

Módní mola ve jménu Karla Lagerfelda

První náhledy na módní kolekce připravené pro nadcházející zimu jsou tu. Stojí za nimi světový módní návrhář Karl Lagerfeld. Některé z nich jsou navržené...

Výběr článků

Načítám