Hlavní obsah

Nové trendy v boji s příznaky stárnutí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stárnutí zvládá každý člověk jinak. Někdo si přibývající léta nepřipouští, jiný se s tím prostě smíří a další se stárnutím bojuje a to všemožnými prostředky. Mezi velmi populární metody v boji se stárnutím patří i takzvaná neinvazivní estetická medicína. Kromě nejznámějšího botulotoxinu, jenž je určen k odstranění mimických vrásek, existuje spoustu dalších moderních metod bez nutné operace.

Článek

Protože se lidé čím dál více brání projevům stárnutí a zároveň se bojí podstoupit plastickou operaci, objevují vědci v estetické medicíně stále nové neinvazivní metody.  

Botulotoxin se již desítky let používá v boji proti vráskám, ale také např. proti nadměrnému pocení. Stále patří mezi nejpoužívanější metody v estetické medicíně, přestože existuje celá řada modernějších metod.

Karboxyterapie řeší i nehojícící se rány či padání vlasů

Oblíbenou metodou estetických lékařů je také karboxyterapie, tedy injekční aplikace CO2 plynu za účelem rejuvenace pleti.

„Karboxyterapie se používá při léčbě celulitidy, jizev, strií, nehojících se ran, padání vlasů či lupénky. Jedná se o velmi přirozenou techniku, protože CO2 plyn je jedním z takzvaných dýchacích plynů a tudíž je v našem těle normálně přítomen,“ vysvětluje lékařka Nina Koutná z Kliniky GHC Praha.

Efekt karboxyterapie je způsoben podporou lokálního metabolismu, zlepšením prokrvení tkání a novou tvorbou kolagenu.  

Mezoterapie či peeling

Další účinnou metodou v boji proti příznakům stárnutí je mezoterapie, během níž se malé množství léku aplikuje injekčně do kůže či do podkoží.

Tuto metodu lze využít k rejuvenaci pleti, k léčbě celulitidy, strií, padání vlasů či k jemné modelaci menších partií (injekční lipolýza). Složení léčebného roztoku se volí podle konkrétní indikace.  

Mezi další oblíbené metody patří povrchní peeling, který se používá k projasnění pleti a mechanický peeling,  jenž  vede k jemnému vyhlazení pleti.

Na pozadí nezůstává ani komplexní anti-agingová léčba v podobě dlouhodobé nutriční a hormonální podpory organismu. Ta je připravena individuálně podle stupně dosaženého biologického agingu.

Dalším významným pomocníkem je léčebná kosmetika určená k oddálení projevů stárnutí a k podpoře efektů metod neinvazivní medicíny.    

Reklama

Související témata:

Související články

Boj proti projevům stárnutí

Je naprosto jasné, že jednoho dne se prostě objeví první vráska. U někoho krátce po dvacítce u mnoha výrazně později. Nemusíme bezbranně počítat, jak jedna...

Proti vráskám s Botulotoxinem

Obstát v dnešní náročné době není jednoduché. Prodlužuje se aktivní věk, narůstá konkurence v zaměstnání. Vizáž a vystupování mohou výrazně ovlivnit řadu...

I muži by se měli starat o svou pleť

Doby, kdy mužům k denní péči stačily jen voda, mýdlo a břitva, jsou naštěstí už pryč. Průzkumy prokázaly, že i silnější pohlaví rádo objevuje kouzlo krémů,...

Výběr článků

Načítám