Hlavní obsah

Nezatracujte na podzim klobouky a pokrývky hlavy

Novinky, Eva Dvořáková

Původně to byla součást výhradně pánského šatníku, kterou ale postupem času začaly nosit i ženy. A není se čemu divit. Klobouky, čepice, kšiltovky a další pokrývky hlavy umí oživit nejeden outfit i sychravý podzimní den.

Foto: Profimedia.cz

Klobouk patří mezi klíčové doplňky letošního podzimu.

Článek

Klobouk nebo jiná pokrývka hlavy může být dokonalým doplňkem jak na formální, tak na neformální akci. Dokáže člověka odlišit a identifikovat jeho styl. Klobouky i ostatní pokrývky hlavy by v každém případě měly podtrhnout celý outfit.

Elegantní vlněný klobouk s velkou krempou se hodí na více formální události a samozřejmě i k tomu odpovídajícímu elegantnímu oblečení. Ne tak široký klobouk sportovnějšího střihu se bez problémů hodí k děravým tzv. „boyfriend“ džínům. Protože je ale klobouk přece jen elegantním kouskem, dobře budou k outfitu vypadat lodičky nebo sandálky na podpatku či slušivé baleríny.

Foto: Profimedia.cz

Klobouky mohou být v outfitu pomyslnou třešničkou na dortu.

Foto: Archiv firem

1. Šedý klobouk Cheap Monday, Zoot, 949 Kč. 2. Klobouk se širokou krempou Only, Zoot, 749 Kč. 4. Buřínka, Mango, 799 Kč. 3. Modrý vlněný klobouk, Roxy, 950 Kč.

Lámete si hlavu s čím jej kombinovat? Nemusíte. Rozumí si s džíny skinny i rozšířeného typu, krátkými sukněmi, kozačkami, kalhotovými sukněmi i populárními culottes.

Velmi oblíbené jsou i klobouky v barvě velbloudí srsti. Stylisté dávají zelenou kombinování černého klobouku s černým outfitem, to ale neplatí pro již zmíněnou světle hnědou barvu. Kombinujte jej jak s tmavými, tak i světlejšími barvami, ale stejná pravidla jako u neutrální černé barvy zde bohužel neplatí.

Foto: Profimedia.cz

Klobouky se opět vrací do módy

Foto: Archiv firem

1. Fleecový klobouk, Tamsin London, 850 Kč. 2. V pudrové barvě, Tamsin London, 1635 Kč. 3. S leopardím potiskem, 915 Kč, Tamsin London. 4. Šedý, H&M, 799 Kč.

Podzim a s ním i období čepic je tady. Mnoho žen se nošení pokrývek hlavy spíše vyhýbá, a to je škoda. Zkuste elegantní turban nebo k sukni nasaďte čepici s kšiltem. Nebojte se potisků ani barev. Černý nebo šedý outfit růžová barva krásně rozsvítí. Navíc můžete barevnou pokrývku hlavy sladit i s dalšími doplňky. Například s botami, kabelkou, rtěnkou nebo lakem na nehty.

Foto: Profimedia.cz

Čepice, kšiltovky a kulichy uvidíme v ulicích stále častěji

Foto: Archiv firem

1. Oboustranný klobouk Icon Brand, Zoot, 999 Kč. Pletený turban, Mango, 299 Kč. 3. Čepice, Roxy, 550 Kč. 4. Vlněná čepice s kšiltem, Mango, 599 Kč.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám