Hlavní obsah

Nestárnoucí oční linky

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oční linky dokážou dokonale zvýraznit oči a dodat ženám na smyslnosti. A je jedno zda se jedná jen o jemné zvýraznění tvaru očí či výrazné linky alá 60. léta. Poradíme vám, jak na ně.

Foto: Maybelline

Oční linky

Článek

Pro vytváření linek je možno použít klasickou tužku na oči, ale i speciální fixy, gelové či tekuté linky, případně sypké oční linky. Vše je o zvyku a cviku. Někdo nedá dopustit na klasickou tužku, jiný na ostatní druhy.

Postup při vytváření linek 

Linky se nanášejí na odlíčené víčko i před aplikací řasenkou.

Pro ženy, jež se linky teprve učí dělat, je dobré pomoci si vyznačením malinkých bodů po délce víčka, těsně u řas, které poté spojí a vytvoří plynulý přechod.

Linka ve vnitřním koutku až do zhruba poloviny oka kopíruje linii řas. Pro vytvoření kočičích očí je zapotřebí ve vnějším koutku zvednout linii linky až za hranici očního záhybu.

Pro plynulý přechod mezi řasami a linkami je dobré vyplnit mezery tužkou případně štětečkem.

Dolní linka se nemusí dělat po celé délce - naopak po zvýraznění očí je nutné linku ukončit pár milimetrů před vnitřním koutkem.

Linku lze pomocí prstů zmírnit, a to tak, že se konce linky lehce rozmažou.

Foto: Archív firem

Oční linky

Při použití fixů i tekutých linek je lepší na víčko natřít speciální bázi pod oční stíny - linky vydrží déle a minimalizují se obtisky. Linky pomocí fixů bývají výraznější a na konci se nerozmazávají.

Tekuté oční linky umožňují utvářet pomocí štětečku různé tvary linek, ale nejsou vhodné pro úplné začátečníky. Nanášení a vykreslování linek je náročnější a je k tomu zapotřebí zkušenost i zručnost. U tekutých linek je také po nanesení třeba chvilku počkat a se zavřenýma očima nechat linku pořádně zaschnout.

Gelové linky velmi dobře drží a rychle zasychají, proto se ani tolik nerozmazávají. Aplikace je vhodná i pro zručnější začátečníky.

Sypké oční linky mají pudrovou konzistenci a nanášejí se speciálním aplikátorem.

Podívejte se, jak se dělaly linky na New York Fashion Weeku

Foto: Maybelline
Foto: Maybelline
Foto: Maybelline

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám