Hlavní obsah

Nejstarší modelka na světě se objevuje na přehlídkových molech 63 let

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Angličanka Daphne Selfeová se na přehlídkových molech objevuje více než 63 let. Ani ve svých třiaosmdesáti neuvažuje, že by s prací modelky skončila. Nemá ani důvod. Cítí se skvěle a o její práci je stále zájem. Během posledních let pracovně navštívila Prahu, Berlín, Paříž, ale i Jihoafrickou republiku. Jak sama tvrdí, teď je mnohem slavnější než tomu bylo na počátku její kariéry.

BEZ KOMENTÁŘE: Nejstarší modelce na světě je 83 let a stále předvádí

 
Článek

V mládí patřila mezi statnější modelky. Při své výšce 170 cm vážila 63 kilo. Přesto jako dvacetiletá vyhrávala jednu anglickou soutěž krásy za druhou. Jenže Daphne netoužila po slávě nikdy tolik, jako po rodině a dětech. V roce 1954 se tak po roční známosti provdala, o rok později porodila syna Marka, po dalších čtyřech letech dceru Claire a o rok později ještě dceru Rose.

V šedesátých letech se k práci modelky chtěla vrátit, ale v té době byla v módě extrémní štíhlost, a přestože se Daphne podařilo zhubnout na 53 kilogramů, zájem v modelingu už o ni nebyl.

Do světa módy se jí podařilo vrátit až v sedmdesátých letech, přesto svůj skutečný comeback zažila až v roce 1998. Tehdy byla požádána agenty, aby se zúčastnila módní show Red and Dead v rámci londýnského Fashion Weeku. Přestože to bylo velmi krátce po smrti jejího milovaného muže, práci neodmítla a udělala dobře. Všimli si jí tam módní agenti a návrháři zvučných jmen a najednou se stala jednou z nejžádanějších modelek světa.

Foto: dailymail.co.uk

Daphne Selfe

Daphne je dnes ve svých třiaosmdesáti letech důkazem, že stárnout se musí umět s grácií a lze to i bez plastických operací, drahých kosmetických přípravků, a dokonce i bez barev na vlasy.

„Nikdy jsem se o své vrásky nestarala. Vždycky jsem věřila, že můj obličej bude vyprávět příběh mého života, tak proč bych ho měla přepisovat,“ svěřila se deníku Daily Mail Daphne.

O své husté, vlnité vlasy se stará mnohem pečlivěji. Jediné, co od svých šedesáti let odmítá, je jejich barvení.

Její recept na skvělou kondici i po osmdesátce je pravidelné cvičení jógy, zdravý jídelníček (převažuje v něm ovoce, zelenina a ryby) a pak také dostatečný pitný režim.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám