Hlavní obsah

Nejpopulárnější halloweenské kostýmy

Novinky, ema

Halloween je velmi populárním svátkem především v Americe. I u nás se ale těší čím dál větší oblibě. Slaví se 31. října a jeho historie sahá až do doby před 100 lety.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vývoj halloweenských kostýmů za 100 letVideo: Reuters

 
Článek

Nejen děti se při svátku Halloween oblékají do strašidelných převleků. Tento trend totiž ovládl i svět dospělých. Proto se také pořádají tematické party, kde se rok co rok mohou nadšenci tohoto anglosaského svátku vystrojit do nejrůznějších děsivých převleků a triumfovat se v jejich originalitě.

V roce 1915 bylo nejčastějším kostýmem obyčejné oblečení, doplněné sádrovou maskou. Většinou měla symbolizovat ducha. O něco nápaditější je další převlek, tentokrát z roku 1925, který symbolizuje čarodějnici. Opět se objevuje maska, tentokrát ale doplněná o další nezbytnost - špičatý klobouk.

Od zvířat k sexy kostýmům

Rok 1935 kopíruje trend Disney - Mickey Mouse. Postupem času se objevují stále propracovanější, doplňky vybavené kostýmy. Například čerti, kovbojové nebo kočičí ženy. Od roku 1985 začínají být kostýmy čím dál více ženské a sexy.

Například od antické bohyně po rozvernou školačku. Trendem roku 2015 tým lidí, kteří zkoumali nejčastější a nejoblíbenější kostýmy každé dekády, zvolili napodobeninu titulní strany časopisu Paper, na kterém se objevila celebrita Kim Kardashianová.

Ač upravená photoshopem, na svém objemném pozadí má skleničku, do které obloukem teče proud šampaňského. Díky kontroverzní titulce se tak tato hvězda stane pravděpodobně nejčastějším halloweenským kostýmem roku 2015.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám