Hlavní obsah

Nejhorší trapasy v líčení pro 21. století

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fleky od make-upu na bradě, černé odrosty peroxidových blondýn a nepřirozeně vyplněné rty, to vše jsou jedny z největších estetických prohřešků při zkrášlování žen v jednadvacátém století. Ovšem tím nejhorším, jak ženy rozhodly, je silně zdůrazněné a tužkou vymalované obočí.

Foto: Profimedia.cz

Největším trapasem v líčení je prý tmavé obočí vymalované tužkou.

Článek

Z průzkumu dvou tisíc britských žen vyplývá, že absolutně největším trapasem v líčení je tmavé obočí vymalované tužkou. Na druhém místě skončily fleky od nesprávně rozetřeného make-upu na bradě a na třetím místě jsou pak uměle zvětšené rty do nepřirozené podoby.

Foto: Profimedia.cz

Dalšími nešvary je zcela či nadměrně vytrhané obočí a příliš tmavá linka kolem rtů s výplní světlou rtěnkou.

Foto: Profimedia.cz

Silikonová kráska je představitelkou většiny nešvarů. Domalované obočí, nevzhledně zvětšené rty včetně tmavých kontur okolo rtů.

„„Všechny se těmito chybami někdy v životě proviníme. Tyto přešlapy jsou ale chybami, které mohou být výsledkem něčeho tak jednoduchého, jako je špatné osvětlení při líčení…

Ale zajímavé je, že mezi deseti největšími trapasy líčení jsou tři, které se týkají obočí,“ cituje britský list The Sun Saru Wolversonovou z obchodního řetězce Superdrug, jenž průzkum provedl.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám