Hlavní obsah

Nebojte se dlouhých sukní a maxi šatů

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se řekne maxi, většina lidí si hned začne představovat velikost XL a více. Ale to neplatí. Letos letí hippie a ethno styl, ke kterému neodmyslitelně patří maxišaty a maxisukně. Jak si je představit? Jednoduše, jejich délka totiž končí u kotníků.

Foto: Archiv firem

Zamilujte si maxi délky.

Článek

Pravda je, že si tento styl zrovna neoblíbí ženy, které mají okolo sto šedesáti centimetrů a méně. Pokud se totiž nosí splývavé sukně a šaty až na zem, zpravidla nejlépe vypadají na ženách, které jsou vysoké.

To ale neznamená, že by se drobné ženy měly nošení maxi délek úplně vyvarovat, to v žádném případě. Pokud po nich touží, stačí zakoupit požadovaný kousek a na nohy obout nejlépe boty na klínku, aby se postava celkově protáhla a chůze na podpatcích tak byla díky klínkům pohodlnější.

Jak nosit: Sukně

Je to celkem jednoduché. Stačí si zvolit pouze střih a barvu, jaká je vašemu stylu nejbližší. Nepotrpíte si na extravaganci? Pak zvolte úzkou, čistě šedou, černou či rozevlátou bílou sukni. Na volný čas kombinujte s obyčejným trikem, díky jednobarevnosti může být top s potiskem, k večeru klidně oblékněte mikinu přes hlavu a na nohy nasaďte úzké tenisky.

Skvělou a typicky „holčičí” kombinací je pak lososová barva s třpytivým topem a zajímavými doplňky.

Foto: Archiv firem

Lososová sukně, Esprit 1999 Kč. Třpytivý top, New Yorker 449 Kč. Malá kabelka Matt&Nat. Náramek, Zoot 529 Kč. Lak na nehty s květinkami, Asos.

Chcete k sukni nosit podpatky? Proč ne. Nejlepší volbou jsou v tomto případě boty na klínku. Sukně by měla i na vysokých botách dosahovat téměř až na zem, takže podpatek nebude tolik vidět a chůze pro vás bude jistější a pohodlnější.

Nožka sem tam občas vykoukne, proto klidně zvolte „open toe” sandálky se zajímavým zdobením na špičce. Vybírejte sukni, která není na celodenní nošení příliš úzká a nebude omezovat délku vašeho kroku. To by totiž v kombinaci s podpatkem mohlo skončit ošklivým pádem.

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 1199 Kč. Šedá Bershka, 399 Kč. Zelená Mango, 799 Kč.

Foto: Archiv firem

Zleva: Sukně Takko, 399 Kč. Ombré Karen Millen a poslední Orsay, info o ceně v obchodech.

Foto: Archiv firem

Zleva: Růžová sukně Zara, 1499 Kč. Khaki, 999 Kč, Zara. Modrá Mango, 1199 Kč.

Foto: Archiv firem

Zleva: Esprit 1699 Kč. Karen Millen, info o ceně v obchodě. Takko černá sukně, 599 Kč.

Jak nosit: Šaty

Šaty mají tu výhodu, že správně zvolený střih sedne i dámám s kypřejší postavou. To u sukně platí sice také, ale styling je daleko složitější. Šaty, opět dle vašeho výběru, se dají nosit na několikero způsobů.

Elegantní do společnosti, plážové k moři, stylové na celý den, na jednání, do školy, na večeři, zkrátka všude. Ale nezapomínejte! Pokud volíte šaty bez ramínek nebo s ramínky špagetovými, nikdy by vám neměla vykukovat podprsenka. Kupte si raději podpěru bez ramínek, abyste se vyhnula módnímu faux pas.

Foto: Archiv firem

Maxi šaty, Gate 298 Kč. Květinová čelenka, H&M 129 Kč. Žluté sandálky, CCC 349 Kč. Velká kabela OJJU, Zoot 1499 Kč.

Od kyprých tvarů odvedete pozornost střihem, který je stažený pod prsy a dále pouze splývavý. Na ramínkách nezáleží, klidně oblékněte šaty s nimi nebo bez.

Pokud máte šaty bez ramínek, na krk klidně připněte umělé perly či jinou bižuterii, vlasy nechte rozpuštěné nebo spleťte do drdolu. Na pláž se nebojte vyzbrojit květinovou čelenkou, jedním z hlavních trendů letošního léta.

Foto: Archiv firem

Hnědomodré maxišaty a šaty s květinovým motivem, obojí F&F info o ceně v obchodě. Oranžové šaty, Zoot 899 Kč.

Foto: Archiv firem

Zleva: Zelené Topshop, info o ceně v obchodě. Bílé Reserved, info o ceně v obchodě. New Yorker, 449 Kč.

Foto: Archiv firem

Zleva: Bílá sukně, Takko 399 Kč. Šedé s kruhy Desigual, 2399 Kč. Bílé šaty Takko, 499 Kč.

Foto: Archiv firem

Zleva: Obyčejné černé, Ann Christine 399 Kč. Se vzory, Gate 398 Kč. Na ramínka, Esprit 1699 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám