Hlavní obsah

Navzdory restrikcím se v Berlíně konal Týden módy

Belgická vycházející hvězda Tom Van Der Borght zahájil 17. ledna 2021 Berlínský týden módy. V rámci přehlídky předvedl 18 okázalých modelů s futuristickým přesahem. Kvůli současné situaci byla akce pouze třídenní. Konala se zcela bez publika a za přísných hygienických podmínek.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Berlíně odstartoval Týden módyVideo: Reuters

 
Článek

Kolekce návrháře Toma Van Der Borghta s názvem „High-Tech Bricolage“ je kombinací haute-couture a avantgardy. Jejím cílem je oslavit nekonformismus a podpořit rozmanitost. Umělec je tvrdým obhájcem zachování zdrojů a recyklace stávajících materiálů. Ve své práci také rád experimentuje s ekologickými látkami.

„Myslím, že v dnešní době je potřeba nad věcmi přemýšlet. Nejen nad vzájemnými vztahy, ale také nad vztahem s naší planetou,“ říká Toma Van Der Borght pro agenturu Reuters.

Udržitelná móda už není sci-fi, ale běžná součást obchodů

Styl

„Opravdu rád pracuji se zbytkovým materiálem nebo věcmi, které se na první pohled nehodí jako materiál vhodný k výrobě šatů. V mé tvorbě proto najdete například modely, které zdobí ekologická kožešina, která je vyrobena z vláken, jež pocházejí z recyklované kůže ryb, jež pramení ze sushi průmyslu,“ dodává.

Za svůj přínos módnímu průmyslu byl oceněn cenou Grand Prix du Jury Première Vision na 35. mezinárodním festivalu módy, fotografie a módních doplňků ve francouzském Hyères. Na záznam z jeho přehlídky se můžete podívat ve videu.

Reklama

Související články

Vyzbrojte se do mrazíků teplou obuví

Zatímco počasí v minulém roce bylo mírné, leden nás překvapil minusovými teplotami. Vybavte se do nepříznivého počasí mrazuvzdornou obuví, díky které budou...

Výběr článků

Načítám