Hlavní obsah

Naučte se nosit horké hity letošního jara – peří a třásně

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peří a třásně se objevily hned v několika designérských kolekcích, což je pasovalo mezi jedny z nejdůležitějších trendů letošní sezony. Ačkoliv se některé takto zdobené kousky mohou zdát na první pohled extravagantní, dají se poměrně snadno kombinovat. Jak na to?

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značky Marc Jacobs

Článek

Letošnímu jaru a létu budou vládnout třásně. Přesvědčilo nás o tom hned několik módních návrhářů, kteří poslali na mola modelky oblečené v nejrůznějších druzích oblečení ozvláštněných právě různobarevným peřím či třásněmi.

Jednu z nejvýraznějších módních kolekcí pro období jaro/léto 2019 předvedl uznávaný módní návrhář Marc Jacobs. Jeho přehlídka byla plná objemných šatů z peří, které svou originalitou přitáhlo velkou pozornost. Inspirujte se jimi i vy.

Ve jménu originality

Výhoda peří je, že je samo o sobě velmi efektní. Vyberte si například halenku zdobenou pírky, nebo se odvažte a sáhněte po módním kompletu, který má rukávy i nohavice lemované peřím.

Další variantou je pak pořídit si doslova „opeřený” kabátek či bolerko, které se báječně hodí jako ozvláštnění večerních rób.

Foto: Profimedia.cz

Kolekce pro Jaro/Léto 2019

Foto: archiv firem

Šaty s netopýřími rukávy, Cellbes, 1399 Kč. Kabátek s peřím, Zara, 799 Kč. Lodičky, Högl, 3599 Kč. Náušnice, Cellbes, 449 Kč. Šaty s flitry, Karen Millen, 9400 Kč. Lodičky, Zalando, 740 Kč.

Foto: archiv firmy

Top, Uterqüe, orientační cena 2380 Kč

Foto: archiv firmy

Tunika, 999 Kč. Kalhoty, 899 Kč. Vše Zara

Pokud si netroufáte na oblečení zdobené peřím, pak můžete zkusit třásně, které se rovněž hodí zejména na slavnostní události.

Inspirujte se barevnou paletou již zmíněného Marca Jacobse a vyberte si například korálově růžové minišaty ve stylu 20. let minulého století, kterým můžete dodat na serióznosti ladícím prodlouženým sakem. Nezapomeňte přidat doplňky ve stejném barevném tónu.

Foto: Profimedia.cz

Peří zdobilo i rukávy a klopy saka.

Foto: archiv firem

Šaty, Zalando, 1140 Kč. Sako, Zara, 1299 Kč. Boty, Zara, 1299 Kč. Náušnice, H&M, 299 Kč. Sukně, Zara, 1299 Kč. Top, Zuzana Kubíčková, 8900 Kč.

Na večírek, ale i běžné nošení pak můžete zkombinovat třásňový top s módními culottes, což jsou široké kalhoty ve zkrácené délce. Doplňte sandálky na širokém podpatku a ladící kabelkou.

Foto: Profimedia.cz

Šaty z peří od Marca Jacobse

Foto: archiv firem

Top, H&M, 412 Kč. Šaty, Zara, 1999 Kč. Psaníčko, Karen Millen, 2400 Kč. Boty, Deichmann, 699 Kč. Kalhoty, Esprit, 1999 Kč

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související články

Naučte se nosit: Sako neboli blejzr

Ačkoliv sako patřilo v minulosti do kategorie formálního oblečení, dnes už tomu tak není. Sako nebo jeho méně formální obdobu blejzr totiž můžete vynosit nejen...

Výběr článků

Načítám