Hlavní obsah

Na plesy je dobré nosit kvalitní taneční koženou obuv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do kvalitních tanečních bot se nebojte investovat. Je sice pravda, že i na "plesovém vybavení" se promítají nejrůznější módní výstřelky, ale u obuvi se projevují v mnohem menší míře než je tomu třeba u šatů. Boty by měly být podle odborníků vždy kvalitní, dámské s pevným páskem přes nárt a plnou patou.

Článek

"Pánové by měli na plesy nosit tmavé černé střevíce, pokud možno se šněrováním, kožené a kožené by měly být i podrážky," podotkla Eva Pekárková, která vyučuje společenský tanec v Ostravě. Profesionální tanečníci podle ní dokonce používají obuv s chromovou kůži na podpatcích. 

"Dámy by měly volit taneční obuv s upevněnou přezkou přes nárt podobné dřívějším charlestonkám. Pro tanec na plesech a jiných akcích nejsou vhodné střevíčky šité do ostré špičky ani na špičatém podpatku. Podpatek by měl být přiměřeně vysoký," popsala vhodnou dámskou obuv a zároveň dodala, že při její koupi je dobré botu ze strany naťuknout a zjistit, zda je stálá, nevrtkavá. 

"Dámy mohou nosit i saténové zdobené boty a jiné materiály, které ladí s jejich šaty. Obuv pro tanec na plesech nemají jejich návštěvníci podceňovat a kupovat je ve specializovaných obchodech s vybavením na tanec," konstatovala Pekárková. 

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám