Hlavní obsah

Muži bloudí za volantem více než ženy, tvrdí studie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Ačkoliv mají muži lepší orientační smysl, za volantem bloudí více než ženy. Jen neochotně se totiž ptají na cestu a v průměru ročně probloudí o třicet kilometrů více než ženy. Jen třetina řidičů obou pohlaví se přitom na cestu raději zeptá ženy než muže.

Foto: Profimedia.cz

Čtvrtina řidičů mužského pohlaví raději půl hodiny bloudí, než se zeptá na cestu.

Článek

Čtvrtina řidičů mužského pohlaví raději půl hodiny bloudí, než se zeptá na cestu, a dvanáct procent mužů bloudí tak dlouho, dokud cestu nenajde. Zjistila to v průzkumu britská pojišťovací společnost Sheilas Wheels.

Ženy se na cestu naopak ptají mnohem ochotněji, 74 procent z řidiček téměř okamžitě, když ztratí cestu, to samé udělá jen 30 procent mužů. A 40 procent mužů také často nevěří tomu, co jim cizí člověk poradí.

Ani navigace nepomáhá

„Muži si nejsou za volantem tak jistí, jak se snaží často tvářit, když jde o navigaci. Ztrácí tím dost kilometrů, takže pokud chtějí ušetřit na palivu, měli by svou cestu pečlivě naplánovat a připravit se na ni, i když mají GPS,“ komentovala výsledky studie mluvčí společnosti Jacky Brownová.

Reklama

Související témata:

Související články

Žena za volantem kamiónu? Proč ne

Existuje mnoho mýtů, které tvrdí, že ženy za volant prostě nepatří. Snad právě proto představa ženy za volantem velkých gigantických vozů může být pro mnohé...

Výběr článků

Načítám