Hlavní obsah

Módní přehlídky bořily bariéry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu 22.- 23. října proběhla v pražském nákupním centru Europark Štěrboholy unikátní módní přehlídka, na které modely od známých značek a českých návrhářek oblékly modelky společně s vozíčkáři. Smyslem akce bylo bořit bariéry mezi zdravými a hendikepovanými občany, ale také podpořit charitativní sbírku na pomoc nejvíce postiženým osobám, které ke svému životu potřebují osobního asistenta.

Článek

Pražská organizace vozíčkářů také chtěla touto akcí upozornit na nejčastější problémy hendikepovaných a na to, jak moc je pro tyto lidi důležitá integrace do společnosti.

Na módních přehlídkách byly k vidění modely studentů VOŠON, ale i módních značek Triumph, Denim či Blažek, včetně kolekce známé české návrhářky Taťány Kovaříkové.

Akci svou účastí podpořily modelky Hana Mašlíková, Andrea Kloboučková, nejkrásnější muž světa Josef Karas či Muž roku 2009 a zároveň vozíčkář Martin Zach.

Celým programem provázel herec Petr Vacek a sobotní večer zpříjemnila svým vystoupením Monika Absolonová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám